МУП Немачке објавио да је корона-пандемија – „ГЛОБАЛНА ЛАЖНА УЗБУНА“

0

НЕМАЧКА влада и главни медији укључени су у покушај да исконтролишу штету насталу услед појаве извештаја који оспорава успостављени наратив о корона вирусу. Тај извештај је процурио из Министарства унутрашњих послова.

Неки одломци из тог извештаја су:

* Опасност ковид-19 је прецењена: вероватно ни у једном тренутку опасност коју представља нови вирус није прешла `нормалан ниво`.

* Људи који умиру од короне у суштини су они који би статистички умрли ове године, јер су достигли крај живота и њихова ослабљена тела више се не могу носити са било каквим случајним свакодневним стресом (укључујући око 150 вируса који су тренутно у промету).

* Широм света, у току четвртине године, није било више од 250 000 смртних случајева од ковид-19, а 1,5 милиона смртних случајева [25.100 у Немачкој] било је током таласа грипа 2017/18.
* Опасност очигледно није већа од опасности од многих других вируса. Нема доказа да је ово било више од лажне узбуне.

* Опаска би могала бити у овом стилу: током кризе короне држава се показала као један од највећих произвођача лажних вести.

За сада тако и – лоше. Али, постаје још горе.

Извештај се фокусира на „многобројне и тешке последице корона-мера“ и упозорава да су оне „озбиљне“.

Више људи умире због мера које је поводом коронавируса увела држава него што их убија сам вирус.

Скандал је у току.

Немачки здравствени систем усмерен на корону одгађа спасоносне операцију и одгађа или смањује интензитет лечења за пацијенте чија болест није везана за корону.

Берлин у режиму порицања. Научници узвраћају
У почетку је влада покушала да одбаци извештај као „рад једног запосленог“, а његов садржај као „лично мишљење“ – док су новинари прекинули писања и одустали од питања.

Али, извештај на 93 стране под називом „Анализа управљања кризама“ сачинио је научни панел који је именовало Министарство унутрашњих послова и спољни медицински стручњаци са неколико немачких универзитета.

Извјештај је био иницијатива Одељења министарства унутрашњих послова под називом Јединица КМ4 а задужена је за „заштиту критичне инфраструктуре“.
Извештај је доспео у медије преко звиждача, Штефена Кона.

Аутори извештаја издали су заједничко саопштење за јавност већ 11. маја, укоривши владу због игнорисања стручних савета и затраживши од министра унутрашњих послова да званично прокоментарише заједничку изјаву експерата:

„Терапеутске и превентивне мере никад не би требало да донесу више штете од саме болести. Њихов циљ би требао бити заштита ризичних група, без угрожавања доступности медицинске неге и здравља целом становништву, што се то нажалост догађа. Ми у научној и медицинској пракси због корона мера имамо наше пацијенте који доживљавају секундарна оштећења на основи дијализе.“

„Стога тражимо од Федералног министарства унутрашњих послова да прокоментарише наше саопштење за јавност и надамо се одговарајућој расправи о [корона] мерама, оним које воде најбољем могућем решењу за целокупно становништво“

У време писања текста, немачка влада још није реаговала.

Али, чињенице – на жалост – чине разумном забринутост медицинских стручњака.

Дана 23. маја немачки лист Билд објавио је наслов: „Драматичне последице мера короне: Одложено 52.000 операција канцера.“

Један лекар-радиолог упозорава да ћемо „побочне ефекте корона кризе осећати годинама“.

Пуцањ звиждача. Игнорисање поруке
Као што Шпигл извештавао 15. маја: „Штефен Кон [звиждач] је суспендован са дужности. Саветовали су му да узме адвоката и заплењен му је радни лаптоп. „

Кон је изворно објавио 9. маја извештај у либерално-конзервативном часопису Тихис Еајнблик, једном од најпопуларнијих немачких алтернативних медија.

Вест о извештају прошла је кроз Немачку током друге недеље маја – али већ у трећој недељи медији и политичари престали су да дискутују о том проблему одбијајући да га коментаришу.

Емблематичан је био приступ Гинтера Крингса, представника министра унутрашњих послова Хорста Зехофера – шефу звиждача: Упитан да ли ће према документу поступати озбиљно, Крингс је одговорио: „Ако почнете да анализирате такве радове, прилично брзо ћете позвати момке са капама од фолије на парламентарна саслушања.“

«Мушкарци у капи од алуминијумске фолије» – Алухут на немачком – то је термин који се користи да опише људе који верују у теорије завере.
Заправо, један чланак Шпигла који говори о протесту покрета против короне и последицама процурелог извештаја садржавао је реч „завера“ не мање од 17 пута! И, нема расправе о питањима која поставља сам извештај.

Вести о извештају су практично нестале.

Протестни покрет – или „корона-побуна“

Немци су демонстрације против закључавања почели већ у априлу.

Хиљаде грађана настављају да излазе на демонстрације сваке недеље, чак и ако влада ублажава ограничења.

Демонстрације нису само против ограничења, која су заправо релативно блага у поређењу с многим другим западним земљама.

Демонстранти доводе у питање цео наратив о коронавирусу, а посебно улогу коју Бил Гејтс игра као други највећи донатор ЗСО (први од када је Трамп суспендовао амерички допринос).

Заиста највећи догађаји догодили су се у Штутгарту 9. маја, где су се десетине хиљада људи окупиле да СЗО кажу `не `.

Немци говоре да није потребно никакво орвеловско решење које би влада једног дана могла наметнути из упитног „хитног статуса“ до апликација за масовни надзор и обавезних вакцинација.

Процурели извјештај показује да су њихови страхови утемељени.

Барем што се тиче лажне природе „корона

(Copyright © Daniele Pozzati, Strategic Culture Foundation, 2020.)

ИнтермагазинПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.