Још без одговора за шта је држава дала 3 милиона Беби Поповићу

0

Владимир Беба Поповић

Након емитовања прилога о томе да је Агенција за заштиту животне средине Институту Бебе Поповића платила три милиона динара за промоцију лабораторије за праћење квалитета воде, ваздуха и земљишта која већ постоји, Агенција је послала реакцију телевизији Н1. Међутим, у овом допису нема одговора на питање шта ова набавка подразумева, а о томе није желео да говори ни директор Агенције.

Агенција за заштиту животне средине 23. марта, у време ванредног стања, закључила је Уговор за, како се наводи, “услугу вођења програма медијског догађаја отварања нове лабораторије”, са Институтом за јавну политику. Одговора на питање шта та услуга подразумева, међутим, и даље нема.

“Стекао сам утисак да зимус када је било загађење онда је био проблем, говорили сте да Србија не улаже довољно у животну средину. Данас када се улаже у животну средину, када се улаже у инфраструктуру за мониторинг животне средине, што представља фундамент сваког система заштите животне средине, ми добијамо оваква питања која имају одређену конотацију. Ми смо вама одговорили са врло преизцним демантом на ваша тврђње”, каже директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић.



Н1: Нисте одговорили на ово питање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Радовић: Ускоро. Ускоро ће бити отварање, тада ћете бити благовремено информисани, као и сви други медији о томе какве ће бити активности и биће нам велико задовољство да дођете да вам покажемо шта смо урадили, како изгледа та лабораторија, а као најбоља потврда тога да је то добар посао, показује и одлука евроспке делегације од пре две недеље да уложи још нових осам милиона евра у ту лабораторију.

Прочитајте још:  Енглески језик као оружје у Србији

Н1: Зашто нам данас не објасните ово што вас питам – дакле, шта подразумева ова набавка од три милиона динара “медијски догађај отварања нове лабораторије”?



Радовић: Не желим да дајем ексклузивитет одеређеном медију, него када буде отварање сви ће бити позвани и сви ће имати прилику да виде како то изгледа и да будете у прилици да обиђете лабораторију заједно са нама. Овим завршавам своју изјаву и више нећу говорити на ту тему.

Н1: Није ексклузивитет већ питање како се троши новац грађана Србије.

Радовић: Одговорио сам вам, желим вам пријатан дан.

Без одговора је остало и питање да ли се може говорити о новој лабораторији уколико се, како се види из докумената, ради о пресељењу уз гасификацију и опремање намештајем постојеће лабораторије из Републичког хидрометеоролошког завода.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *