Циркус у Пожеги: Због Брнабић постерима “улепшавали” град

0

(Фото: Privatna arhiva/ Нова)

Премијерка Ана Брнабић данас је посетила Пожегу, а припремајући се за њен долазак општинске власти су на урушене и запуштене локале преко пута Културног центра поставили велике постере који осликавају пожешки трг и статуу Милоша Обреновића.

Припреме за долазак председнице Владе у Пожеги почеле су јуче, када су локалне власти постављале мушеме преко руинираних и запуштених локала, како би прикрили стање у ком се налазе објекти у центру тог града.

Међутим, током ноћи непознате особе поцепале су те постере, па је локално руководство наложило да они буду залепљени и то лепљивом траком, пре него што се Ана Брнабић прошета градом.



Како су за Нова.рс рекли становници Пожеге, присталице СНС су се организовале, па су дошле испред главног улаза у Културни центар како би поздравили премијерку. Међутим, дочек је пропао, јер је она из тог објекта изашла на други излаз.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, Иницијатива за Пожегу такође је направила својеврсни дочек Ани Брнабић, па је на улаз Културног центра налепила плакете на којим је писало “Стоп функционерској кампањи!”, “Игнориши изборе!”, “Пожега против диктатуре”, “Прст на чело – Потемкиново село”, “Престаните да продајете маглу – поклоните је”…

Та иницијатива подсетила је на својој Фејсбук страници на причу о Потемкиновим селима и навела да у Пожеги имамо и “наше потемкине у виду локалног руководства”.



“Пошто локално руководство није желело да разгневи своју царицу тужним и ружним призорима, похитало је да ‘сагради село” за један дан. Надајмо се да ће царица бити задовољна, јер није добро ако не буде – она води функционерску кампању у корист локалних руководилаца. Срамота би било да остану дужни за тако велику услугу”, саопштила је Иницијатива за Пожегу.

Прочитајте још:  Брнабићка поклања ДВА МИЛИОНА долара из БУЏЕТА за борбу против ковида Европској унији

Они су навели да се надају да ће се неко од надлежних у општинској управи сетити да је локална самоуправа дужна да се стара о томе да ли власници зграда одржавају исте и да је, у случају када власници не испуњавају своје обавезе, локална самоуправа дужна да уместо власника предузме одговарајуће радове на одржавању зграда.

Ово није прво улепшавање оронулих објеката пре доласка високих државних званичника. Исто се догодило и у октобру прошле године, када је Врање посетио председник државе Александар Вучић. Тада је свечано отварана нова зграда позоришта Бора Станковић, а локалне власти су суседну, руинирану зграду прекриле плакатом који је осликавао фасаду.



(Наташа Латковић, Војислав Милованчевић)
Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *