Захарова: Запад нема право да учи Кину како да управља државом након нереда у САД

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Државе „велике седморке“, које су се суочиле са масовним протестима након убиства Џорџа Флојда у Сједињеним Америчким Државама, немају право да уче Кину како да поступа са Хонгконгом, прокоментарисала је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштење о припреми заједничке изјаве Г7 поводом ситуације око тог града.

Јапански лист „Јомиури“ пренео је да министри иностраних послова земаља „седморке“ усаглашавају текст могуће заједничке изјаве, у којој планирају да захтевају да Пекинг преиспита одлуку о припреми предлога закона о националној безбедности на територији Хонгконга.

https://www.facebook.com/maria.zakharova.167/posts/10223361603137992

„Дакле након целе те свеопште срамоте због дисфункционалности либерално-демократског система, где је улогу све четири гране власти које не обављају свој посао, могло да одигра само оружје, одлучили су да подуче Кину како да управља државом?“, истакла је она на својој страници на Фејсбуку.

Протести против расизма и полицијске бруталности покренути су крајем маја у Америци због убиства Џорџа Флојда. Протести су се проширили и на градове широм света, а на многима је претходних дана дошло до нереда и сукоба са полицијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Џорџ Флојд ће данас бити сахрањен у Хјустону. Предвиђено је да његово тело буде јавно изложено шест сати у Хјустону на комеморацији након чега ће бити сахрањен, пренела је АП.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *