Лечи кожна обољења, проширене вене и смањује ризик од рака: Уље ове биљке свако треба да има у кући!

0

Кантарион (Фото: Shutterstock)

Kантарионово уље се добија од истоименог жутог цвета. Ова лековита биљка расте уз ивице шума, по чистинама и ливадама, а цвета током целог лета. Управо је јул месец када је најлакше набрати кантарион јер највише цвета управо у ово доба.

Од давнина је позната у народној медицини као биљка чија је лековитост широког спектра. Има антибактеријско, антивирусно и антимикотично (противгљивично) деловање и богато је хиперицином, танинима и флавоноидима који делују противупално и помажу епителизацију коже.

Ако имате проблема с кожом, или сте изгорели на сунцу, кантарионово уље биће одличан избор за негу коже. Само имајте на уму да је уље фототоксично и није погодно за сунчање. Најбоље је да га користите у вечерњим сатима када се нема сунца. Можете да га нанесете на све врсте рана.

Осим тога, ово уље ће помоћи и код упале јајника, вагиналних инфекција, гљивица и вирусних инфекција, укључујући ХПВ, херпес, хемороида, проширених вена, чирева, ожиљака, стрија и акни, реуме и гихта, упале мишића и нерава. Спречава ране од дуготрајног лежања, па се препоручује и болесницима који стално леже у спречавању декубитуса.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Доказана је учинковитост у санирању упале мишића и живаца, реуме, ишијаса, неуралгија, миалгија, лумбага и гихта. Оно веома добро поспешује циркулацију, те се све чеше употребљава за релакс или спортске масаже.

Kористи се и код менструалних грчева, а још ће бити ефикасније ако истовремено пијете и чај од кантариона.

Kантарионово уље у служби лепоте

Kантарионово уље је моћно средство за негу коже, доказано делује против стрија, бора, акни и целулита. Kористи се за лечење рана и опекотина, чирева.

Прочитајте још:  ДЕВОЈКЕ ово МОРАТЕ пробати: Са ова три пилинга очистићете ожиљке од акни и вратити лицу сјај!

Kако се користи кантарионово уље за лице?




Kожа лица је посебно осетљива јер је стално изложена спољашњим факторима средине, па зато захтева посебну негу и пажњу. Kантарионово уље за лице помоћиће у лечењу упорних акни и бубуљица. Велики број људи муку мучи управо са овим непријатним променама на кожи. Акне су посебно упорне и најчешће се појављују на носу, бради и образима, односно захватају велику регију.

Уколико желите трајно и природно решење, топло вам препоручујемо уз благотворно уље и чај од кантариона за испирање лица. Пре третмана, умијте се и детаљно очистите кожу, а затим на вату накапајте неколико капи овог уља и добро утрљајте на критична места. Исто тако можете третирати бубуљице.

Ово уље можете направити и сами и то на следећи начин:

Литар хладно пресовног уља (на пример маслиновог) сипајте у прозирну стаклену боцу и додајте 100 г кантариона. Боцу прекријте газом и учврстите гумицом. Оставите на сунчаном месту 40 дана како би цветови отпустили уље. Добијену тамноцрвену течност потом добро процедите кроз газу и додатно притисните цветове. Чувајте у тамној стакленој боци на собној температури.



Вечерњи.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *