Русија: Јеховине сведоке финансира Америка

0
јеховни

Посланик Државне думе са Крима Руслан Балбек изјавио је да организације „Јеховини сведоци“ и „Хизб ут Тахрир“, које су забрањене у Русији, финансира амерички Стејт департмент.

Балбек је тиме прокоментарисао годишњи извештај Стејт департмента о поштовању слободе вероисповедања у свету у 2019. години, у коме Америка оптужује руске власти да прогоне организације „Јеховини сведоци“ и „Хизб ут Тахрир“.

„Организације ‘Јеховини сведоци’ и ‘ Хизб ут Тахрир’ осмишљене су да дестабилизују регион и утичу на становништво. Те организације шире међу масама искључиво америчке интересе и оне су одскочна даска за обојене револуције. Стога на страну све тре бриге Стејт департмента због некаквог прогона – приликом решавања наших унутрашњих питања нећемо никога слушати“, рекао је Балбек.




У априлу 2017. године Врховни суд Русије Врховни суд Русије је прогласио Јеховине сведоке екстремистичком организацијом и забранио њену делатност на територији земље. Суд је у одлуци наложио да одмах прекине са радом свих 395 одељења Јеховиних сведока на територији Русије. Имовину организације ће конфисковати држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Странка исламског ослобођења“ („Хизб ут Тахрир ел Ислами“) је исламска политичка партија, основана у Палестини 1953. године. Активна је у Сирији, Египту, Јордану, Тунису, Кувајту, Палестини, Турској и Западној Европи. У неколико светских земаља проглашена је за терористичку организацију, а у Русији је забрањена одлуком Врховног суда из 2003. године. Циљ организације је елиминисање немуслиманских влада и успостављање исламске владе на глобалном нивоу стварање „Светског исламског калифата“.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *