ЦРТА: СНС прекршила закон због спота у KБЦ Звездара

0

Српска напредна странка прекршила је закон на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи снимила рекламни видео спот у коме је приказана директорка KБЦ “Звездара” проф. др Теодора Бељић Живковић која у медицинској униформи те установе изговара промотивну поруку, наводи се у решењу Агенције за борбу против корупције.

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) поднео је Агенцији за борбу против корупције пријаву против СНС у вези са злоупотребом јавних ресурса у кампањи.

Наиме, ЦРТА је Агенцији поднела пријаву против СНС због предизборног спота снимљеног у KБЦ “Звездара”, који је био ковид болница, а у којем се у улози лекара појављује директорка те установе и изговара промотивну поруку.



У Решењу Агенције за борбу против корупције које је ЦРТА објавила на свом твитер налогу наводи се да је “СНС поступила супротно одредби члана 23. став 3. Закона о финансирању политичких активности на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи за изборе за народне посланике заказане за 21. јун снимила рекламни видео спот у коме је приказана проф. др Теодора Бељић Живковић, запослена у KБЦ “Звездара”, како даје изјаву обучена у службену медицинску униформу са ознаком ове здравствене установе”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Агенција је СНС изрекла меру упозорења којом се та странка обавезује да се убудуће придржава тог члана Закона о финансирању политичких активности и да током изборне кампање, у сврху своје промоције, не користи запослене обучене у униформама са ознакама здравствених установа.

Прочитајте још:  Тужилаштво у Хагу забранило назив Kосово и Метохија!

Ово решење ће, како се додаје у Решењу, бити објављено на сајту Агенције за борбу против корупције у року од 24 часа од доношења.



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *