ЦРТА: СНС прекршила закон због спота у KБЦ Звездара

Српска напредна странка прекршила је закон на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи снимила рекламни видео спот у коме је приказана директорка KБЦ „Звездара“ проф. др Теодора Бељић Живковић која у медицинској униформи те установе изговара промотивну поруку, наводи се у решењу Агенције за борбу против корупције.

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) поднео је Агенцији за борбу против корупције пријаву против СНС у вези са злоупотребом јавних ресурса у кампањи.

Наиме, ЦРТА је Агенцији поднела пријаву против СНС због предизборног спота снимљеног у KБЦ “Звездара”, који је био ковид болница, а у којем се у улози лекара појављује директорка те установе и изговара промотивну поруку.У Решењу Агенције за борбу против корупције које је ЦРТА објавила на свом твитер налогу наводи се да је “СНС поступила супротно одредби члана 23. став 3. Закона о финансирању политичких активности на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи за изборе за народне посланике заказане за 21. јун снимила рекламни видео спот у коме је приказана проф. др Теодора Бељић Живковић, запослена у KБЦ “Звездара”, како даје изјаву обучена у службену медицинску униформу са ознаком ове здравствене установе”.

Агенција је СНС изрекла меру упозорења којом се та странка обавезује да се убудуће придржава тог члана Закона о финансирању политичких активности и да током изборне кампање, у сврху своје промоције, не користи запослене обучене у униформама са ознакама здравствених установа.

Ово решење ће, како се додаје у Решењу, бити објављено на сајту Агенције за борбу против корупције у року од 24 часа од доношења.Нова

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.