Почело снимање онлајн наставе за септембар

(Фото: Depositphotos/belchonock)

Држава је, по свему судећи, решила да је евентуални други талас епидемиије вируса корона не затекне неспремну – према сазнањима Нова.рс, увелико се снимају лекције за онлајн наставу за нову школску годину. То не значи нужно да ће ђаци од јесени учити градиво искључиво код куће.

Информацију редакције Нова.рс да се већ снимају предавања наставника за основне и средње школе у Србији, која би се користила у онлајн настави, потврдио је и сам министар Шарчевић.

“Предавања се снимају”, кратко је потврдио, без додатних детаља.

Ватрено крштење са онлајн наставом 17. марта су у Србији имали и ђаци и наставници.Пред камере су први пут стали наставници, а деца су, први пут, своје учитељице и професоре гледали на екрану телевизора и компјутерским мониторима.

За основце је било лакше – наставу су пратили преко канала РТС у национаној фреквенцији. Средњошколци су, уз лекције доступне на платформи РТС Планета, били и у сталној комуникацији са професорима, путем интернета.

Ученици су наставу пратили на мобилним телефонима, компјутерима, таблетима. Kористиле су се разне платформе и апликације, како за предавања, тако и за испитивања наученог градива, као и оцењивање, па и онлајн тестирање.

Уз већ познати Скајп, WхатсАПП и Вајбер, велику примену имала је и Зоом апликација, али и Дисцорд који су деца, пре онлајн наставе, користила искључиво за – играње игрица.Нова.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.