Израел почиње са градњом насеља, названог по Трампу

0
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Израел почиње са реализацијом практичних корака када је реч о изградњи насеља у част америчког председника Доналда Трампа на Голанској висоравни, саопштио је премијер земље Бењамин Нетанијаху.

„Данас почињемо са реализацијом практичних корака у циљу изградње насеља ‘Рамат-Трамп’ на Голанској висоравни, чији је суверенитет признао председник Трамп“, рекао је премијер.

У мају 2019. године Нетанијаху је саопштио да је у част америчког председника на Голанској висоравни издвојено место за насеље, док је 16. јуна прошле године на том месту постављена табла са називом „Рамат-Трамп“ (Трампови висови).



Председник САД Доналд Трамп је у априлу 2019. године потписао Декларацију о признавању суверенитета Израела над Голанском висоравни. То је једна од спорних одлука Трампове администрације у сфери решавања палестинско-израелске кризе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током Шестодневног рата 1967. године Израел је одузео и окупирао Голанску висораван од Сирије, а 1981. године је једнострано анектирао ту територију.

Припадност тог планинског платоа главни је предмет израелско-сиријског конфликта, а покушаји да се он реши трају још од времена пре почетка грађанског рата у Сирији. Уједињене нације ту територију сматрају окупираном.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *