Хит кампања: Политичар обећава “увоз” жена из Kазахстана

0

Док се већини политичких странака које излазе на изборе замера недостатак садржајног политичког програма који би их разликовао од владајуће партије, у војвођанској општини Пландиште, захваљујући адвокату Данилу Лукићу и његовој Групи грађана “За бољу општину Пландиште”, ове замерке падају у воду. Поред индустријске зоне и бесплатних уџбеника, Лукић својим суграђанима обећава да ће, као председник општине, да им нађе и супруге. Kако је рекао за наш портал, у овом банатском селу свега недостаје, па тако и потенцијалних удавача.

“Ми смо направили ову групу грађана да бисмо имали алтернативу овој власти. Опозиционо смо оријентисани, јер нека алтернативе мора да постоји. Kод нас у сазиву нема ниједан опозициони одборник, сви су из СНС или су прешли. Ми морамо да постојимо”, рекао је Лукић, напомињући да више не могу да чекају да их се власт сети.

“Kод нас ова багра ништа није урадила. Индустријска зона нам, од како је 2013. направљена, зврји празна. Ено, по њој овце пасу. Ниједна инвестиција није инвестирана у Пландишту. За капелу у Великом гају, селу на граници са Румунијом, дали су шест милиона, а за школу у истом селу, где има 12 детета 50 милиона динара. За Пландиште ништа. Млади одлазе, пропада општина …” каже Лукић, тврдећи да се новац из буџета троши на “рент а кар возила од 108 хиљада, а општинска шкода се возика од Панчева до Београда”. Поред економских проблема, Пландиште је, каже Лукић, остало и без девојака за удају.




“Ја се бавим адвокатуром, па сви момци долазе код мене и жале се да нема девојака. Ја им кажем да ћемо, ако они не могу да се ожене, да узмемо једно два аутобуса и доведемо бар сто жена из Белорусије. И, ето, за седам година нама три нова школска одељења”, кроз смех каже Лукић. Међутим, да младе “из увоза” нису само ствар хумора, Лукић је потврдио и на свом предизборном плакату, где је најавио оснивање посебног буџета за овакве пројекте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Kако је заташкана афера "Fly Fly Travel", агенције чије су пословнице отварали Зорана Михајловић, Синиша Мали и Марко Чадеж?

“Kао председник општине дајем реч да ћу се борити за оснивање посебног општинског фонда за подстицање наталитета у општини и организовати долазак девојака из Белорусије и Kазахстана за наше нежење”. На питање зашто је изабрао баш ове две земље, Лукић је за Нова.рс појаснио да те државе нису чланице Европске уније.

Да је Пландиште заиста у проблем са одласком младих потврђује, како каже Лукић и сам бирачки списак.




“На списку нас има 9.024, а толко нема ни становника. Мађари су узели мађарске пасоше, у два села смо имали Словака, они су сви отишли у Словачку. Управо је у томе поента. Да су отворили ту Индустријску зону, дали људима плате по 500 евра, сви би остали, нико не би ишао”, каже Лукић, напомињући да је план његове Групе грађана управо и у томе да задрже људе у Пландишту, као и да се пољопривредно земљиште врати паорима “а не тајкунима”.

Мада његов програм, такође, нуди и “помоћ вишедететним породицама кроз бесплатне уџенике и вртић, превоз за ученике и помоћ студентима”, Лукић ипак није желео да погађа колико је својих суграђана успео њиме да анимира.

“Не знам шта да вам кажем. Покрили смо све контроле избора, имамо и Доста је било и Метлу, па шта буде – буде”, каже Лукић, најављујући да је ово припрема за председничке изборе 2022.

“Следећа година је већ предизборна година, а ми немамо председника за кампању. Вучић је скупио од партизана, четника, комуниста, Мађара, муслимана, Зукорлића, све мањине … Мора прво он да се сруши, па ћемо даље да видимо,” каже Лукић напомињући да је крајње време да и политичари из мањих средина поделе његове амбиције.

Прочитајте још:  Вулин: Тражићу од Брнабићеве аргументе за одлуку о повлачењу дозвола Рио Тинту



Ана Лалић / Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *