У Грчку ни преко Бугарске, ни преко Северне Македоније

0

(Фото: Пиксибај)

Српски туристи не могу да уђу у Грчку, ни преко Бугарске, ни преко Северне Македоније до 1. јула. Изузетак су држављани Србије који имају боравишну дозволу у некој од земаља Европске уније, преноси РТС.

Допуњено у 23.45 х: Влада Грчке донела је одлуку касно вечерас да дозволи прелазак границе држављанима Србије између Бугарске и Грчке, преносе београдски медији.

Бугарска гранична полиција саопштава да границу те земље и Грчке могу да пређу само држављани Европске уније.



То значи да грађани Србије не могу у Грчку ни преко Бугарске, како је првобитно било јављено. Власти у Београду саопштиле су да чекају појашњење грчких власти у вези са преласком границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Агенцији Тањуг су на граничном прелазу Промахонас потврдили да држављани Србије не могу да путују у Грчку нити преко Бугарске и бугарско-грчког граничног прелаза Kулата-Промахонас, ако немају боравишну дозволу која важи у земљама Европске уније.

Ово је у супротности са првобитном информацијом коју је српским медијима раније данас пренео грчки МУП, пренео је портал Јавног медијског сервиса.

Полицијски службеник је у телефонском разговору рекао да ће грађани Србије моћи да уђу у Грчку од 1. јула.

Иначе, граница између Србије и Бугарске отворена је од 1. јуна, а у Северној Македонији ступио је на снагу Протокол о транзиту за све стране држављане кроз територију те земље у трајању најдуже од пет сати, што су поједини путници схватили као могућност путовања у Грчку кроз ову државу.



Из грчке полиције на Евзонију јутрос су такође рекли Тањугу да није могуће да грађани Србије уђу у Грчку кроз Северну Македонију.

Прочитајте још:  KОН: Наћићемо начин да контролишемо славе, као што смо контролисали и оне који долазе у земљу са летовања!

Држављани ЕУ који желе да уђу у Бугарску морају претходно да попуне упитник у коме наводе пуно име и презиме и место где путују, преносе бугарски медији.

Додаје се и да ће путници насумице бити тестирани на вирус ковид-19, а уколико се испостави да је путник заражен биће упућен у двонедељни карантин.

Kако се наводи, од раног јутра на бугарско-грчкој граници формирала дугачка колона аутомобила, као и да је око поднева била дугачка неколико километара, а да су путници држављани Бугарске, Румуније, Немачке и других европских земаља.

Данас су отворене границе међу већим бројем земаља Европске уније.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *