Абхаски пустињак Константин: Видео камере у храмовима су несумњиво знак приближавања краја света

0

(Фото: Pixabay )

Маринино питање:

Мир Вам, оче Константине! Благословите!

Многе вернике, између којих и мене, узнемиравају новотарије као што су видео камере у храмовима, усмерене на причаснике, микрофони за свештенике, анкете „парохијана“ с давањем личних података. Губи се жеља за посећивањем таквих храмова. Прате нас на улицама, у продавницама… свуда, па сад и у храмовима. Зар то није крај? Шта Ви на то кажете?

Монах Константин:

Мир дому Вашем, Марина!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нека би нас Господ све благословио молитвама Светих Својих!

То је веома жалосно. И то су несумњиво и непобитно знаци приближавања краја света. И ако постоји могућност, боље је ићи у храмове где тога нема. Притом је неопходно знати да ће се такав „талас“ ширити у свим правцима. Но, све то не значи да треба паничити и трести се од страха у очекивању „судњег дана“. Закључак из овог што се догађа мора бити само један: живети испуњавајући новозаветне заповести, никог не осуђивати, ничега се не плашити, у свему се уздати у Господа и у потпуности се предавати у руке Његовог Свеблагог Промисла. Јер Свети Оци, почевши од Светог Апостола Јована (ср. 1. Јн. 2,18), говоре о наступању „последњих времена“. Подробније о томе може се прочитати у „Отачнику“ Светог Игњатија Брјанчанинова, у 6. тому, на страни 512.

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „Пустынник“



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *