Трамп ублажио став према Венецуели након разговора са Путином

0

Венецуела (Фото:Ronaldo Schemidt/Getty Images)

Амерички председник Доналд Трамп ублажио је своје ставове према Венецуели након што је разговарао са својим руским колегом Владимиром Путином, преноси лист Волстрит џурнал позивајући се на књигу бившег Трамповог саветника за националну безбедност Џона Болтона.

Он је у својој књизи описао Трампа као непредвидивог и неразумног човека, који у свему види заверу и самим тим је лако манипулисати његовим ставовима.

Као пример Болтон је навео да је Путин у „великом совјетском стилу“ успео да убеди Трампа да „промени своје ставове по питању Венецуелу и да ублажи санкције које је Вашингтон требало да уведе против Каракаса.



Књига Џона Болтона, која је изазвала бурну реакцију у америчкој јавности, требало би да буде објављена наредне седмице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поводом објава који су бројни медији у САД пренели позивајући се на књигу Болтона огласио се и Трамп лично, те је оптужио свог бившег саветника да је објавио „тајну информацију“ чиме је прекршио амерички закон.

„Он је прекршио наш закон, то је тајна информација, он није имао дозволу да то објави. Књига која треба да изађе је изузетно спорна“, рекао је Трамп.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *