Јосиф Грабовски: Лидери пролајф покрета забринути због вакцина против Covid-19

0
(Фото: ЕПА)

Неке од могућих вакцина које се синтетички праве узгајањем ћелиjских линија, изворно потичу од ћелија абортиране деце.
iFamNews је нешто раније известио како светска здравствена криза изазвана коронавирусом забрињава борце права на живот. Слично Тројанском коњу, Председавајући Представничког дома САД, Ненси Пелоси, покушала је да злоупотреби коронавирус као законодавну олакшицу за остварење своје про-абортивне агенде.

Недавно се појавио још један проблем везан за корона вирус и абортус, на који истакнути пролајф лидери скрећу пажњу: наиме, неке од могућих вакцина које се развијају створене су коришћењем ћелијских култура, које изворно потичу од остатaка абортиране деце!
У априлу месецу, неколико проминентних верских поглавара, про-лајв активиста и биоетичара упутили су писмо Агенцији за храну и лекове (FDA), као и председнику Доналду Трампу, потпредседнику Пенсу, секретару за Здравствене услуге САД-а, Азару, у којем су од Трампове администрације затражили да гарантују да ће Американци добијати вакцине које немају никакву везу са абортусом. Комплетно писмо на енглеском можете прочитати на дну овог чланка.

У интервјуу за Deseret News, биоетичар Џон Ди Камило из Националног католичког биоетичког центра каже да „нико не сме да развија вакцине користећи такве ћелијске линије.Тачка.” Нажалост, такве ћелијске линије које се често користе за развој лекова и вакцина, садрже контроверзну PER.6C ћелиjску линију, која је преузета из абортираног „фетуса” старог 18 недеља, који потиче још из 1985. године. Више о овој контроверзној пракси и моралној дилеми можете наћи у одличном чланку Џенифер Грахам на енглеском језику.

Редакција iFamNews-а наставиће да прати развој ове приче, као и развој вакцина и обавештавати вас, наше читаоце, о било каквим новостима на ову тему.Борба за веру

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.