Владимир Путин (фото: РИА Новости / Михаил Климентьев)

Портпарол Kремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је, у ситуацији када САД потресају масовни протести, председник Руске Федерације Владимир Путин забринут.

Руски председник забринут је у погледу тога колико поверења може да има у договоре са америчким колегом Доналдом Трампом.

У интервјуу за руску новинску агенцију Интерфакс, Песков је рекао да је Путину потребно да зна да може да има поверење у договоре постигнуте са Трампом, и навео да све већа непредвидљивост потеза које повлачи Вашингтон изазива забринутост у престоницама земаља широм света.




Важно је да Путин зна да у Трампу има саговорника који је у стању да на одговоран начин учествује у дијалогу са њим о томе како побољшати ту ситуацију, рекао је Песков, чије речи преноси Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Агенција подсећајући на најаву америчког Стејт дипартмента да ће следеће седмице у Аустрији изасланици САД и Русије размотрити унапред усаглашене теме које се тичу будућности контроле наоружања.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *