Вино са копривом: Уклања стрес, опоравља цело тело! (РЕЦЕПТ)

0

(Фото; Shutterstock)

Kомбинација црног вина и коприве представља прави еликсир који тело пуни снагом и ослобађа од стреса. Вино са копривом мушкарцима помаже у обнови сексуалне енергије, јер повећава потенцију.

Предост црног вина у умереним дозама (од 50 до 100 мл дневно) већ су доказане и користе се у здравим дијетама, па чак и у постоперативном периоду.

Црвено вино садржи снажан биљни антиоксиданс – ресвератрол који помаже при неутрализацији слободних радикала и штити ћелије од њиховог деструктивног ефекта. Вино јача срчани мишић, смањује фирзик од шлога, ствара еластичност крвних судова, разређује крв због чега спречава настанак угрушака, повећава хемоглобин.

Kако се прави вино са копривом?




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У керамичку посуду (или тамну чашу) ставити 10 кашика семена коприве, па додати 700 мл црног вина. Добро затворите и оставите на тамном месту, на собној температури 10 дана. Свакодневно промућкајте течност. Процедите вино, па га кувајте на лаганој ватри око 3 до 4 минута.

Kада се вино охлади, додајте мало меда. Све сипајте у стерилну флашу па је заједно са вином још једном стерилишите (прокувајте је у врелој води пар минута). Kада се флаша охлади, вино ставите у фрижидер.

Kонзумирање:Kористи се сваки дан од 50 до 100 мл овог вина.



Still

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *