Лекари на ивици: Уплашени смо и уморни, тестова нема

0

Twitter/Newsmax Adria - Srbija

Ми смо уморни, исцрпљени, уплашени и незадовољни, поручују лекари из болница по Србији. Изјаву двоје лекара, чији је идентитет сакривен, објавио је канал Неwсмаx Адриа.

Један од лекара описује како је у болници у којој ради на делу игнорисање.

“Директор је на одмору, на одмору је и један од два инфектолога која имамо. На инфективном одељењу раде млади, привремено запослени лекари. под надзором интернисте. Нема ПЦР тестова, а епидемиологу је забрањено да истражује контакте и путеве инфекције” преноси стање у болници у којој ради.

Много одељења, према његовим речима, раде у јако лошим условима. Међутим, како додаје, имају наредбу Министарства здравља да све мора да функционише као да епидемије нема.

“Ми смо уморни, исцпрљени, уплашени и незадовољни” поручује на крају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други лекар преноси како лекари у ковид амбулантама раде у три смене.

“Превише су оптерећени, велики је број оболелих на одељењима у општима болницама. Пуна су инфективна одељења, пуна је палијатива, пуно је грудно и то су све пацијенти са тешком клиничком сликом. Лекари покушавају да се изборе са њиховим стањем” наводи он.

Драматичан раст заражених претходних дана напунио је болнице по Србији, а неке медицинске установе поново су враћене у ковид систем.



Чак и надлежни признају да је ситуација лоша. Тако је епидемиолог Предраг Kон јуче изјавио да у функционисању здравстеног система постоје велики проблеми, као и да је потребно да се поново отворе ковид болнице.

“Сви су ненавикнути и опуштени, па вирус може да се ушета у сваку здравствену установу без проблема. Kапацитет система је на ивици, тражио сам од Kризног штаба појачање капацитета”, истакао је Kон.

Прочитајте још:  Део БиХ војна база џихадиста: Руски документарац о Алијиним џихадистима

На питање зашто се не тестирају контакти, Kон је одговорио да заражени наведу и по 50 контакта и објаснио да за толико тестирање нема тестова, као ни економских могућности, ни капацитета.

Заменица директора Инфективне клинике Ивана Милошевић потврдила је јуче да се на тој клиници у сваком тренутку лечи 90 болесника, а да се у Пријемној амбуланти дневно прегледа 300 пацијената.

Напоменула је да у клиници ни у једном моменту не постоји празан кревет, јер чим се један пацијент отпусти, други се прими.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *