ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА, ЗАПАД МЕЊА СТРАНЕ?! Европски медији: Прошлост је дошла по Тачија! Ово је пад Змије!

0
тачија

Хашим Тачи (фото: ЕПА//Валдрин Xхемај)

„Џо Бајден је Хашима Тачија, док је као потпредседник Барака Обаме био у посети Приштини 2010, назвао ‘Џорџ Вашингтон Косова’. Они који су га боље знали, његови другови из УЧК, дали су му ратни надимак ‘Змија’“, пише швајцарски „Ноје цирхер цајтунг“ поводом предлога оптужнице за ратне злочине против Тачија.

Швајцарски лист оцењује да је Тачи на Косову и Метохији био толико важан управо зато што је увек био „амерички човек“.



„Вашингтон је ових дана толико рачунао на њега, како би постигао (мало вероватан) напредак у српско-албанским преговорима. Оптужница Специјалног суда то је спречила. Сада ће карте поново бити промешане. Остаје нада ће приком следећег покушаја решавања косовског питања, Брисел и Вашингтон поново деловати координисано“.

Швајцарски лист тој теми посветио је још један чланак, новинара Фолкера Пабста под насловом „Прошлост је дошла по Тачија“. У њему се наводи да оптужба за ратне злочине већ дуго прати овог ратног злочинца, као и друге водеће политичаре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Истовремено, бивши команданти су се показали као поуздани партнери Запада који на њих гледају као на гаранте стабилности. Тачи се међународним тим заштитницима споља одувек представљао као лојалан, а притом је безобзирно следио само сопствене интересе. Али подизањем оптужнице Специјалног суда, по вођу побуњеника који је сада државник, дошла је прошлост“, истиче „Није цирхер цајтунг“.



Дојче веле

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *