Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

0

(Фото: Фото: Депоситпхотос)

У њој су тражили спас од старости скитски цареви и совјетске вође, а Хитлер је послао по њу у Русију тајну експедицију. Ово је прича причу о астрагалусу – природном леку, који продужава живот и исцељује многе болести.

Еликсир за фирера

Када се 1941. године немачка војска приближила Криму, фашистичким војним јединицама се прикључила специјална група научника. Она је по наређењу Хитлера радила на тајном пројекту „Трава бесмртности“. Нацистички биолози су тражили на Криму једну мистериозну биљку да би направили од ње еликсир дуговечности за фирера.

Магична биљка се звала астрагалус. Хитлер је сазнао за њу од свог приватног лекара и травара Герхарда Мадауса. Доктор Мадаус пронашао је податке о скитском „цвету живота“, који расте само у степи. Древни народи су га сматрали леком против старости и приписивали му чаробна својства.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Испоставило се да је у питању астрагалус, или „царска биљка“, како су је звали сами Скити. У њиховим племенима ову траву су користиле искључиво вође: за њих су лекари правили од астрагалуса и кобиљег млека исцељујући напитак по тајном рецепту. Плебејци нису смели да додирну царску биљку под претњом смрћу. Астрагалус је био табу и за жене, чак и за племените – јер оне, по мишљењу Скита, не умеју да чувају тајне.

Лек за Стаљина

Нису сачували тајну астрагалуса ни Немци. Руски партизани су сазнали о њиховим истраживањима на Криму и пренели ову информацију Стаљину. Али, совјетски вођа је тада имао много већих брига, па није обратио пажњу на овај извештај.

Прочитајте још:  10 златних САВЕТА ЈАПАНСKОГ ЛЕKАРА који је живео 105 година: Ово је ТАЈНА ДУГОВЕЧНОСТИ!

Нацистички научници су у међувремену успели да пронађу ретку биљку и да је донесу у Немачку. Међутим, Хитлер је узалуд чекао еликсир дуговечности: доктор Мадаус је ускоро умро не завршивши истраживања.



После преокрета у рату, фирер је потпуно занемарио своје амбициозне научне пројекте – док се Стаљин, с друге стране, сетио извештаја о „трави бесмртности“. Совјетски вођа је наредио најбољим биолозима и докторима да проуче лековита својства астрагалуса и да направе од њега препарат против старости.

Експерименти су се спроводили прво на животињама, па после на пацијентима једне московске болнице, који нису имали појма какав тачно лек узимају. Лекари су давали тај препарат оболелима од атеросклерозе (јер исту је дијагнозу имао и Стаљин) и људима који су доживели мождани удар. Побољшање је било запажено код 93 одсто пацијената. Када је Стаљин сазнао о сјајним резултатима експеримента, затражио је тај лек и за себе. Али, ускоро је прекинуо третман, јер је био веома параноичан и увек је сумњао да га трују саборци из Политбироа.

Ко зна колико би година живео Стаљин да није одустао од лечења. Међутим, његови партијски наследници су обратили озбиљну пажњу на астрагалус. Он је постао толико популаран у совјетским врховима да је добио назив „трава кремљевских вођа“. Већина чланова Политбироа доживела је дубоку старост – и сасвим је могуће да је своју улогу у томе одиграла и скитска биљка дуговечности.

Шта све лечи астрагалус
– срчану фиброзу- оболења капилара- атеросклерозу- реуму- хематом на мозгу- вирусне инфекције- болести бубрега- артрозу- стоматитис- опекотине- одређене врсте тумора- хронични умор



Магазин Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *