Еxит и даље не одустаје од одржавања фестивала у августу

0

Foto:EPA/BALAZS MOHAI

Музички фестивал ЕXИТ засад не размишља о отказивању свог овогодишњег издања које је померено за август, сазнаје Радио Слободна Европа.

Организатори Егзита сигурни су да ће посебне мере које су предложене за време фестивала бити ефикасне.

Биће постављен одговарајући број санитарних станица, а обезбедиће и тимове хитне помоћи, као и “посебне објекате за изолацију, у случају да у току догађаја неко од посетилаца покаже било какве симптоме болести”.




Биће обавезно и ношење маски и рукавица као и дневно тестирање запослених, док посетиоце чека дезинфекција приликом уласка на фестивал и маске. Ове мере су донете у сарадњи са другим фестивалима у Србији као што су београдски Бирфест, Нишвил и Мјузик Вик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Егзит на свом званичном сајту наводи да “уколико би дошло до мањих жаришта у појединим државама, посетиоци из тих земаља ће морати да прођу обавезан ПЦР тест који ће бити или изузетно повољан, или чак сасвим бесплатан”, али засад нема речи о потенцијалним опасностима уколико се буде повећавао број заражених у Србији.

Међутим, млади људи нису потпуно уверени у безбедност одржавања овог фестивала.

“Сви остали светски фестивали су отказани, па мислим да би и Егзит требало да се откаже, јер лично сам посећивала сваки Егзит до сада и када бих отишла не бих се осећала пријатно, а не осећам се пријатно уопште када помислим на фестивал”, каже једна од саговорница РСЕ и додаје “да та одлука треба да се преиспита”.




Подсетимо, председница владе Србије Ана Брнабић по препоруци Kризног штаба замолила је Егзит Фестивал да не отказује свој програм, већ да помере датум за каснији термин.

Прочитајте још:  Објављене нове цене горива у Србији

Она се састала са представницима манифестационог туризма, како би одредили услове неопходне за одржавање фестивала током августа и септембра.

Састанку су присуствовали представници фестивала Егзит, Гуча, Бирфест, Нишвил и други, на којем су изложили проблеме одржавања фестивала због пандемије.

Брнабић је истакла да је одржавање манифестација и фестивала веома важно, како у циљу промоције локалног туризма, тако и у циљу опоравка манифестационог сектора, који је теже погођен пандемијом.

Пандемија је приморала готово све велике европске фестивале на отвореном да одложе или откажу своје програме.

Тако су, између осталих, британски Гластонбери, хрватски ИнМјузик, мађарски Сигет, као и немачки Рок ем ринг и Октоберфест отказани.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *