Половина Италијана се не би вакцинисала против коронавируса

(Фото ЕПА-ЕФЕ/MATTEO CORNER)

Док су у целом свету ангажовани највећи стручњаци и научници, уложен огроман новац да би се што пре пронашла вакцина против ковида-19, истраживање показује да се половина испитаних Италијана не би вакцинисала у случају да буде пронађена вакцина против коронавируса.

Истраживања на узорку од хиљаду особа спроведено је на Универзитету „Католика” у Кремони, а о томе извештава дневни лист намењен здравственом особљу „Котидиано ди Санита”.

Они који би прихватили да се вакцинишу против ковида-19 су, према истраживању, старији људи, пензионери, и млади, студенти, док су припадници средње генерације запослени, предузетници и радници скептицни према вакцинисању, јавља Танјуг.
Психолози који су учествовали у истраживању и интерпретацији података истичу да је у групи испитаника средњих година, који се не би вакцинисали, велики број такозваних „фаталиста” особа који верују да је заштита од коронавируса „изван њихове моћи”.

Истраживачи су такође утврдили да је однос према евентуалном вакцинисању повезан са степеном друштвене одговорности коју одређена особа има.

Они који би се вакцинисали против ковида-19 сматрају то делом одговорности према друштву и укупном здрављу колектива, а не само као лични избор.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.