„Ни по коју цену га не откопавати! Чекати даља упутства!“ – Мистерија ЗАВЕТНОГ КОВЧЕГА (ВИДЕО)

0
Фото:"Депозит"

Сећате се завршетка првог филма из серијала о Индијани Џонсу где сандук са Заветним ковчегом, ишчупан из руку нациста, одлажу са ознаком „топ сикрит“ у неко огромно складиште, у коме се, камера која се удаљује то показује, налази стотине истоветних сандука са истом ознаком тајности?

Филм је наравно фикција, али подаци о том да је Адолф Хитлер лично наредио потрагу својим „специјалним снагама“ да на све начине покушају да се домогну Заветног ковчега су чињеница.
Баш као и податак да га нацисти (али и нико други) нису нашли…

Међутим, негде у јесен 1987. године извесни енглески историчар је, копајући по архивама Трећег рајха, налетео на једну шифровану депешу послату из једног нацистичког штаба у коме стоји: „Ископани предмет никако не отварати.Ни по коју цену! Чекати даља упутства!“ У потпису је стајало десет имена, тада најеминентнијих Хитлерових научника! Прорадио је црв сумње? Да ли су се Нацисти ипак докопали Заветног ковчега? Али, као што многа питања која су постављена у вези са бројним светским мистеријама, не само да нису добила одговор, већ су волшебно и прекривена са седам велова, и изненада их више нико није постављао, све се одједном нашло испод седам велома! Некако у исто време појавило се и сијасет прилога, документарних филмова са темом Заветног ковчега, али нико сем холивудских магова, их више није довео у везу са нацистима. Исти рецепт као и за друге неогонетнуте загонетке почевши од убиства Кенедија до Розвела…
Заветни ковчег је, тврде веродостојни стари списи, направљен од дрвета, врло вероватно од једне врсте багрема и био је опточен златом. Не случајно и не због доказивања моћи већ због особина злата везаних за проводљивост, изолацију… Знају се и димензије:125 цм дуживне са 75 ширине и висине. Садржај је оно најбитније. Ту су се налазиле две камене плоче са десет Божијих заповести, али и златна чинија и Аронов штап…

Када је Ковчег положен у Соломонов храм у Јерусалиму, сви предмети сем камених плоча су извађени… Ковчег су могли да носе само одабрани свештеници. Износио се из храма када су били празници, а онај ко би положио и руку на њега био би најстрожије кажњаван.

Ковчег је ношен и у време опсаде Јерихона око града (тврди се да је и то било одлучујуће код победе Јевреја), па су га отели Филистејци који су такође покушали да га искористе у једној бици.

Међутим, пошто су силно настрадали, највише због „сила које су их из ковчега десетковале“ вратили су заветни ковчег у Соломонов храм. Године 587. пре нове ере, огромна војска Вавилона је заузела Јерусалим, спалила Соломобов храм, а ковчегу се губи сваки траг. Бројне су теорије где је Ковчег могао да заврши.
Да ли га је, према сведочењу „Књиге о Макавејима“ пророк Јеремија однео на брдо Нават (ту је Мојсије умро) и тамо сакрио или је Нобуконосор Други, вавилонски цар, успео да га се докопа је нешто на шта званична историја нема одговора. Светски познати археолог Рон Вајат је тврдио да је 1989. године пронашао ковчег на локацији на планини Моријах, али је као доказ понудио само мутне фотографије.

Извесни Финац Валтер Јувелијус је тврдио почетком дведесетог века да је на основу Библије и других записа успео да нађе локацију где је сакривен Заветни ковчег. Добио је дозволу за ископавање на Светој земљи али је после само две недеље ископавања све нагло обустављено. Постоји веровање, којег казују и етипски монаси, да је ковчег донешен после пада Јерусалима у православној цркви Свете Марије у Аксуму у Етиопији…

Хитлер је, кажу, под утицајем енглеског окултисте (а постоје индиције да је радио и за британску обавештајну службу) Едварда Александра Кровлија, одмах по доласку на власт, када је формирано и неколико тајних нацистичких окултниг редова, наредио да се трага за заветнин ковчегом.

Наводно приближну локацију места где је Заветни ковчег закопан добио је од Аустријанца Ерика Јана Ханусена, који је рођен као Херман Штајншнајдер и који је словио за највећег окултисту свог доба. Да ли су Нацисти успели да пронађу ковчег и шта је са њим било нико са сигурношћу не може да каже, али има оних који верују дда ће се Заветни ковчег, када буде требало, сам открити.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.