Ванредна ситуација од данас и у Ужицу

0

(Фото: Танјуг)

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић потврдио је да ће данас у граду бити уведена ванредна ситуација.

Град је пре седам дана увео одређене мере, скраћено је радно време угоститељских објеката, на снази је обавезно ношење маски у затвореном простору и јавном градском и такси превозу, забрањена су окупљања и породична славља, а од данас неће бити могуће окупљање више од пет особа уколико није обезбеђено довољно растојање између њих.

“У 12 сати је седница Градског штаба и верујем да ћемо једногласно одлучити да уведемо ванредну ситуацију у Ужицу не само зато да бисмо уводили неке нове мере већ да бисмо омогућили да из буџета реагујемо са додатним средствима, али и да пошаљемо поруку да нам је потребна помоћ надлежних министарстава и државних органа пре свега када је реч о здравственим институцијама”, рекао је градоначелник и додао да је за сада све под контролом и да нема места за панику, али свакако има за додатни опрез.




Петковић је нагласио да је у сталном контакту са руководством Здравственог центра Ужице и да су му потврдили да за сада има довољно заштитне опреме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Речено ми је јуче да покушамо да појачамо набавку рукавица јер је евидентно да ће требати. За све остало ми смо као Град на располагању да помогнемо”, истакао је Петковић.

Ужице је и пре седам дана било на корак од одлуке да се уведе ванредна ситуација, али је увођењем обавезних мера она одложена до данас.



танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *