Радовановић: Уместо званичних шесторо, 2. јула умрло 52

0
(Фото: Depositphoto)

Много је више позитивних на корону сваког дана, зна се и да је број умрлих и број оболелих вишеструко умањен и да има много мувања, рекао је вечерас епидемиолог Зоран Радовановић, оцењујући то као „морални пад његових колега“.

Напомињујући да постоје одређени и јасни критеријуми, али да се они се крше, Радовановић је навео пример броја умрлих 2. јула који је званично објављен, а који се не слаже са стварних бројем умрлих тога дана од коронавируса.

“Ако бих ја вама рекао да је 2. јула било званично шесторо умрлих у Србији, а да је стварни број био 52 онда ћете ме питати како ја то знам и онда морам да откријем идентитет колеге са Инфективне клинике који се осам сати борио са више умрлих, зна колико је у другим болницама и одједном види извештај – само шест и онда му прекипи”, рекао је Радовановић на трибини “Научна стручност и јавне политике: Између ауторитета и злоупотребе” у Дорћол Платзу.
Представља, како каже, раме за плакање, зову га многе колеге телефоном, јављају о већем броју преминулих него што се објављивало.

“Зове ме колегиница коју не знам са југа Србије, каже ноћас је код нас на грудном умрло петоро, ја сам попунила формуларе, значи то је све ковид, а то се не појави у извештајима”, додаје Радовановић.

Додаје и да сваког дана има много више позитивних него 300 колико се објављује, а да у тих 7.000 или 9.000 тестираних треба укључити не само ПЦР, него и серолошке тестове.

“Ту има тако много мувања, али зна се да је број вишеструко умањен и број умрлих и број оболелих у Србији, зна се како треба да буде и то је све јасно. То је морални пад мојих колега”, закључио је Радовановић.Нова.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.