Радовановић: Уместо званичних шесторо, 2. јула умрло 52

0

(Фото: Depositphoto)

Много је више позитивних на корону сваког дана, зна се и да је број умрлих и број оболелих вишеструко умањен и да има много мувања, рекао је вечерас епидемиолог Зоран Радовановић, оцењујући то као “морални пад његових колега”.

Напомињујући да постоје одређени и јасни критеријуми, али да се они се крше, Радовановић је навео пример броја умрлих 2. јула који је званично објављен, а који се не слаже са стварних бројем умрлих тога дана од коронавируса.

“Ако бих ја вама рекао да је 2. јула било званично шесторо умрлих у Србији, а да је стварни број био 52 онда ћете ме питати како ја то знам и онда морам да откријем идентитет колеге са Инфективне клинике који се осам сати борио са више умрлих, зна колико је у другим болницама и одједном види извештај – само шест и онда му прекипи”, рекао је Радовановић на трибини “Научна стручност и јавне политике: Између ауторитета и злоупотребе” у Дорћол Платзу.




Представља, како каже, раме за плакање, зову га многе колеге телефоном, јављају о већем броју преминулих него што се објављивало.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зове ме колегиница коју не знам са југа Србије, каже ноћас је код нас на грудном умрло петоро, ја сам попунила формуларе, значи то је све ковид, а то се не појави у извештајима”, додаје Радовановић.

Додаје и да сваког дана има много више позитивних него 300 колико се објављује, а да у тих 7.000 или 9.000 тестираних треба укључити не само ПЦР, него и серолошке тестове.

Прочитајте још:  Србски добровољци на Кајмакчалану

“Ту има тако много мувања, али зна се да је број вишеструко умањен и број умрлих и број оболелих у Србији, зна се како треба да буде и то је све јасно. То је морални пад мојих колега”, закључио је Радовановић.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *