У случају напада Украјине на Крим, војска Русије би потпуно уништила све базе

0
је крим

Крим (Фото: REUTERS / Stringer)

Руски војни експерт Јуриј Кнутов изјавио је да у случају напада Оружаних снага Украјине на Крим руска војска не би узвратила само јединицама које нападају полуострво, него би извела напад и на друге базе и штабове противника.

„База у Лавову и друге базе биле би у потпуности уништене“, прецизирао је Кнутов.
Према речима експерта, недавна изјава главног команданта Ратне морнарице Украјине Алексеја Неижпапе о припреми напада на Крим је „политичка луда храброст“. Како каже, због пандемије вируса корона, „цео свет је заборавио на Украјину, у САД се води унутрашња политичка борба, па украјински војници морају некако привући пажњу на себе“.



Стручњак подсећа да је Украјина имала огроман војни потенцијал у тренутку распада СССР-а.

„Али све је распродато и покрадено. Тренутно украјинска војска нема такве могућности као у совјетском периоду“, истиче Кнутов у интервјуу за лист „Вечерња Москва“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да се последњих година развојем украјинске армије баве САД и НАТО, који су спровели озбиљну реформу украјинских Оружаних снага.

„То више није војска каква је била 2014. године. Украјинска војска треба да има исту улогу као својевремено Авганистан за Совјетски Савез: да ствара тензије, пребацује ресурсе из социјално-економског сектора у одбрану“, појаснио је Кнутов.



Стручњак је прецизирао да је све то део америчке стратегије „тројанског коња“ према Русији, а непријатељске изјаве Кијева одржавају антируски став НАТО-а.

Он је додао да се Украјини испоручује офанзивно наоружање, док се совјетско оружје изводи из употребе.

„Оружје се испоручује не само Оружаним снагама Украјине, него и нацистичким одредима, позваним да очисте Донбас и Крим“, додао је стручњак.

Прочитајте још:  Пушков: САД могу рачунати на пуни паритет Русије и након смене Владе

Како је рекао, на украјинским полигонима стално се увежбавају офанзивне операције, а са њиховим војницима стално сарађују амерички, а у последње време, и британски саветници.

Кнутов истиче да је украјинска војска последњих година под контролом НАТО-а. Осврнуо се и на украјинске ракете „Нептун“, истичући да је могао закључити да ракета не поседује карактеристике о којима причају.
Закључио је да руски системи ПВО могу уништити такву ракету и да је украјинско оружје веома ниског квалитета.

Командант морнарице, контраадмирал Алексеј Неижпапа раније је изјавио да се Ратна морнарица Украјине припрема за војне операције са Русијом и намерава да врати Крим.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *