CONPLAN 8888-11: Америчка влада има план за зомби апокалипсу!

0
(Фото: Depositphotos, konradbak)

Влада Сједињених Америчких Држава именовала је званичника за зомби апокалипсу. План који носи име „CONPLAN 8888-11“, а такође је познат и као „Противзомбијска заштита“, написан је 2011. године. Уколико мислите да је то неки уврнути бирократски хумор, варате се.

Прва реченица документа буквално гласи: „Овај план заправо није направљен као шала“. „CONPLAN 8888“ такође је познат као план за одбрану од зомби напада када наступе дани апокалипсе.

То је званични документ Стратешке команде за одбрану Министарства одбране САД „CONOP“ који описује план за одбрану од зомбија. Документ од 30. априла 2011. приказује замишљене сценарије напада зомбија као део обуке војника и кадета за војно деловање и планирање.

Наиме, 2011. године јавности је откривен план који је сачинила америчка влада под називом „CONPLAN 8888-11“ или „Противзомбијска заштита“. У документу је дата стратегија за одбрану од напада зомбија. И да, стварно је.
Портал „Форбс“ је дошао до података да је америчка влада објавила овај извештај. Током читања извештаја откривено је доста тога. На неки начин била је то иновативно сјајна идеја – посебно јер долази из места у коме не постоји неко посебно претерано креативно размишљање, америчком Стејт департменту.

Креатори плана „Counter Zombie Dominance“ намерно су изабрали зомбије да би били креативнији и да војсци понуде модел одбране.

Дизајн плана је произвео озбиљну стратешку вредност. Користи се за помоћ ствараоцима одбрамбеног плана да истраже неочекиване, непланиране претње и науче како да стратешки развију одбрану за сваку могућу варијаблу или претњу.

Према ДИисклајмеру у „CONPLAN 8888-11“, творци докумената су унели следеће:

– Овај план није замишљен као шала. Током лета 2009. и 2010. године, док су обучавали помоћнике из локалне ескадриле за обуку у ЈОПУ припадници компоненте USSTRATCOM случајно су открили да је хипербола укључена у писање „плана за преживљавање од напада зомбија“ заправо омогућила врло користан и ефикасан тренинг.“

У основи, планери су схватили да би могли да изазову политичке проблеме ако раде користећи већ очекиване именоване непријатеље. Користећи зомбије као непријатеље, планери су избегли ризик јавности претпостављајући да постоји стварна тренутна претња, али што је још важније они су отворили нови ниво размишљања – измишљена природа омогућила је планерима да се избаце из старих оквира размишљања.
Још занимљивије је било објављивање документа јавности. Аутори плана су за Дисклајмер изјавили, „Намера нам је била да тај алат ставимо“ у дивљину „како би други који су били заинтересовани да пронађу нове и иновативне начине обуке планера имали на располагању алтернативни и додуше, неконвенционални алат“.

У основи, планери су направили прави „бум“ новим, иновативним начином размишљања. И успело је. Али, да ли би „размишљање ван оквира“ заиста требало да значи „размишљање ван света“?

Сви имамо зоне комфора. Сви се можемо заглавити у стварности и озбиљности наших послова. Играње са идејама попут напада зомбија у почетку може изгледати као малолетнички и бесмислени приступ решавању проблема. Али погледајте како је то отворило очи и развило идеје код оних у америчкој влади – групи која свој посао схвата крајње озбиљно.

Ако тражите мало свежег размишљања, размислите да изађете из удобности свог свакодневног посла и уђите у своју зону нелагодности.

Ево неколико упутстава да вам постане „нелагодно“:

1. Препознајте своје зомбије: Које су највеће потенцијалне претње вашем послу? Шта је то што открива ваше рањивости. Да ли претње постоје због стварне слабости вашег пословног модела или зато што једноставно не желите да мењате посао? Ако сте дошли на идеју да неутралишете претњу, како би то изгледало? Ко би се борио против вас? Зашто?
2. Скините своју маску за један дан: Потражите перспективне људе који се можда не слажу са вама. Студија коју су спровели „Forbes Insgihts“ и „O.Ц. Институт Танер“ који је вишеструко награђиван, открио је да ће људи који су посегли изван зоне комфора разговарати са људима који могу имати супротстављене, другачије, непристрасне или чак вансеријске перспективе 3,4 пута је већа вероватноћа да ће дотаћи крајње финансијске резултате.

3. Пронађите супротности и могућности: Један од најзанимљивијих аспеката „CONPLAN 8888-11“ био је да су планери чак уклонили и преокренули измишљени стереотип о зомбијима. Вегетаријанци? Заиста? Размотримо иновације производа које спајају супротности. На пример, шта ако бисте могли да понудите највећи квалитет и најнижу цену, као што је то учинио Kостко. Истражујући странце – и играјући се „Шта би се десило ако би…“, размотрићете ствари о којима никада пре не бисте помислили.

Када су у питању зоне комфора на послу, најстрашнија опција је „нема промене“ уопште – јер тада сви постајемо мртви људи. Баците се у ватру и погледајте шта то значи за ново размишљање и нови напредак и раст у каријери и успеху.Ало

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.