Разлупане просторије СНС у Новом Саду

0

Разбијен излог СНС у Новом Саду (Фото 021.rs)

Неколико хиљада грађана окупило се у Новом Саду на Тргу испред Градске, а придружили су им се студенти из новосадских студентских домова. Дуга колона демонстраната затим је наставила да се креће улицама града. Током протеста су разлупане просторије СНС, а разбијена су и врата Градске куће.

Грађани се масовно придружују протесту. Неки и напуштају градски превоз и улазе у колону.

Демонстранти су на Булевару ослобођења и кренули су ка згради Бановине. И даље се спорадично смењују песме о Kосову и светињама са левичарским песмама и позивима за хапшење Вучића.

Група од пет младића обучених у црно гађала је патролу полиције камењем и петардама. Напад се десио на углу Булевара и Максима Горког.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иста група младића касније је камењем и петардама засула зграду РТ Војводине.

Полиција је блокирала приступ Бановини, па су демонстранти кренули назад ка Тргу слободе. Успут су каменицама разлупали просторије локалног СНС.

Испред Градске куће демонстранти скандирају “Милоше, одлази” и “Вучевићу, где си”. Група младића у црним мајицама у једном тренутку је разлупала врата на улазу у Градску кућу. Занимљиво је да нигде нема полиције.

Мада је званична организација протеста позивала на протест без икаквог организатора, на самом почетку протеста је дошло до вербалног сукоба између покрета десничара којим руководи Урош Вељовић и младића за ког, како сазнајемо, припада покрету “1 од 5 милиона”.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *