ПОЗНАТИ СЛОВАЧКИ НОВИНАР: Устанимо против власти, угледајмо се на Србе (ВИДЕО)

0

Тибор Ростас

Тибор Ростас уредник и власник магазина “Зем и Век” и оснивач словенске организације “Славица” у видео обраћању позвао је Словаке да се угледају на Србе и отпочну протесте против своје Владе.

Ростас у видео објашњава својим судародницима зашто су Срби на улицама, да српскии председник Александар Вучић прави исти притисак на Србе као што премијер Словачке врши над Словацима. Он се обраћа премијеру Словачке и упозорава га да су Словаци и Срби веома близки народи и то што се сад дешава у Србији може ускоро да буде у Словачкој.

У видео Ростас помиње историјске везе међу Србима и Словацима. Подсећа како је Србија помогла Људевиту Штуру са првим словачким народним устанком 1848. као ии да Словаци никад нису заборавили српску помоћ за време Првог и Другог светског рата. Он даље подсећа да су Словаци Србији дали подршку за време бомбардовања 1999. и да по питању Косова и Метохије подрзавају Србију и данас.

На крају Ростас прозива Словаке да се угледају на Србе и да се не плаше полиције и дају јасну поруку словачкој власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– После 30 година доста је било! – каже он.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *