Реакција из Русије на богохулно сликање Господа Исуса као црнца у енглеској содомитској антицркви

0

Шеф стручног савета Руске православне цркве за црквену уметност, архитектуру и рестаурацију – протојереј Леонид Калињин – изјавио је да Исус Христос на иконама и фрескама у РПЦ никада неће бити представљен као црнац.

Тако је прокоментарисао појаву у олтару катедрале Ст. Албани у Енглеској, варијације на тему чувене фреске „Последња вечера“ Леонарда да Винчија са црним Христом у средини.

Ту фреску је 2009. године урадила уметница Лорна Меј Водсворт, а модел јој је био црнац са Јамајке.



Смештена је у катедралу светог Албана у знак солидарности са покретом Black Lives Matter, убрзо након што је архиепископ Кантерберијски Џастин Велби позвао Англиканску цркву да преиспита представљање Христа као белца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Калињин је нагласио: „Христос није био Афроамериканац. Неки због политичке ситуације на тај начин покушавају да покажу свој хипертрофирани, неразумни, потпуно непримерени став према Афроамериканцима. Можете портретисати било кога и било шта, али то неће бити могуће назвати Христом. У сваком случају, то неће проћи у Русији. Јер, ми се придржавамо строгих канона Цркве“.



Извор: “Факти”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *