Део историје који су сакрили: Шта је Хитлер планирао да уради са САД

0

„Американци су људи са пилећим мозгом. Ова држава је кула од карата, саграђена на уздрманом основу материјалног благостања. Американци живе као свиње, иако у веома луксузном свињцу“.

Тако је Адолф Хитлер говорио о народу Сједињених Држава. Једино што је фасцинирало Фирера у Америци била је њена архитектура и аутомобилска индустрија, чије је отеловљење био Хитлеров лични пријатељ Хенри Форд.

Односи пре почетка Другог светског рата

Вођа нацистичке Немачке веровао је да ц́е јеврејски капитал, заузевши Вол Стрит, потпуно срушити вођство Сједињених Држава. Хитлер је пресељење милиона Немаца на северноамерички континент назвао највећом трагедијом немачке нације.

Хитлер је био сигуран да се у здравој клими формира снажан карактер и рекао је: „Преместите Немца у Kијев, и он ц́е остати прави Немац. Преместите га у Мајами и он ц́е постати дегенерик, другим речима, Американац.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос критикама, развијени су добри односи између САД и Немачке, засновани на пословној сарадњи и америчком интересовању за улагање у брзо растуц́у економију Рајха.

У пролец́е 1939. Хитлер је рекао да су гласине о жељи Немачке за окупацијом америчке територије лаж и провокација која се могла родити само из болесне маште.




Односи након 1939.

Несклад између Берлина и Вашингтона догодио се након што је Немачка окупирала Чехословачку.

Године 1943. шеф СС-а Хајнрих Химлер уверава да ц́е након пораза СССР-а Енглеска и Сједињене Државе дефинитивно бити поражене, а задатак стварања светске немачке империје ставиће се пред Рајх.

Бројни историчари тврде да је Хитлер почео да планира будуц́е освајање Северне Америке у 1930-има.

Прочитајте још:  Илон Маск: Ускоро импланти у људском мозгу

На пример, наредио је својим конструкторима да развију борбене авионе који би могли да лете Атлантским океаном без допуне горива. Најбољи модел био је МЕ-264, који је могао да лети до обала Америке, али није имао довољно горива за повратак.

Такође, Фирер је био уверен у неспособност Јенкија да се боре и 1941. се хвалио јапанским савезницима да ниједан Американац нец́е слетети у Европу.




Припрема за рат

Након што су САД ушле у рат, Хитлер је рекао да му се Америка – полу-јеврејска-полу-грчка земља, где се све заснива на снази долара, гади.

Ова држава је у социјалном паду и растрзана је расном и социјалном неједнакошц́у. Стога се Фирер надао револуцији у Сједињеним Државама.

Хитлер и врх нацистичке странке сањали су о светском царству, а са независном и јаком САД било га је немогуц́е створити. Да би ослабила Вашингтон, Немачка је активно сарађивала са Аргентином, Бразилом, Уругвајем, Еквадором и другим земљама у региону.

Након рата, америчке обавештајне службе добиле су документе у којима се наводи да је Хитлер планирао да створи 5 марионетских држава Латинске Америке.

Немачка обавештајна служба водила је активну пропаганду у Америци и припремала саботажне групе које би у будуц́ности требало да се специјализују за уништавање индустријских и војних објеката у Сједињеним Државама.




Још давне 1940. године немачки вођа је био заинтересован за Азорска острва које је сматрао идеалном базом за бомбардовање држава.

Бојец́и се напредовања Немачке у Атлантском океану, Американци су окупирали Исланд.

Главни проблем у рату са Сједињеним Државама Хитлер је сматрао океаном. Немачка се бојала да прокријумчари трупе преко Енглеског канала и слети у Британију, усред овог неуспеха, слетање у Америку изгледало је нереално.

Прочитајте још:  Холандија ће омогућити еутаназију смртно оболелој деци од једне до 12 година

Хитлер се надао да ц́е ослабити Сједињене Државе окренувши латиноамеричке земље против њих, победивши њихове савезнике и изазивајуц́и нереде унутар самих САД.

Wебтрибуне.рс




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *