Михајловић потписала прве субвенције од 8.000 евра таксистима за куповину нових возила

0

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.

Kако је објаснила, одобравањем субвенција држава жели да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима „евро 6“ или хибридних и електричних аутомобила, како би грађани прво добили квалитетнију и безбеднију вожњу, чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење.

„Сада смо одобрили субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду“, казала је она.

Михајловић је истакла да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници су у обавези да возило не могу да отуђе у наредне три године, а министарство ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *