ГУСКОВА – ЏОНСОНОВА ПИШЕ ГЛУПОСТИ: Реакција из Москве на подношење предлога нове резолуције о Сребреници

0

Јелена Гускова

Руски доктор историјских наука Јелена Гускова оценила је јуче да америчка конгресменка Еди Бернис Џонсон, која је поднела предлог нове резолуције о Сребреници у конгресу САД, није упозната са догађајима на територији бивше Југославије, јер у том случају не би, како каже, писала такве глупости.

Гускова, у интервјуу за Срну, као пример наводи да Џонсонова у тексту те резолуције тврди “да су снаге босанских Срба потпомогнуте војним и паравојним снагама Србије почеле агресију и етничко чишћење у БиХ 1992. године”.




– Зна ли госпођа Еди Бернис Џонсон да су се 1991-1992. године Срби припремали за одбрану, а муслимани за рат – каже Гускова и подсећа на формирање муслиманских паравојних јединица “Зелене беретке” и “Патриотска лига” још 1991, десет месеци пре рата у БиХ.

Подсетила је и да су прво Словенија и Хрватска прогласиле независност, а парламент тадашње СР БиХ је, без присуства Срба, изгласао одвајање од СФР Југославије, супротно Уставу, као и да су се муслимани објединили око идеје “целовите независне Босне”, док се у џамијама водила националистичка верска пропаганда, куповало и делило оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гускова је оценила да је нова “гужва” у америчком парламенту повезана са унутрашњим политичким обрачунима и борбом за власт.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *