Kако да направите марципан масу код куће

0

(Фото: Shutterstock)

Ванила се најчешће употребљава у припреми посластица, а заједно са шафраном, кардамоном и зеленим бибером спада у најскупље зачине. Она јелима даје пријатну арому, а у кулинарству се најчешће користи штапићи ваниле или екстракт, мада се као њена замена јелима додаје и ванилин шећер.

Уколико желите да обогатите своју кулинарску ризницу домаћих производа и ванилином есенцијом потребно вам је 2, 5 дл вотке и 3 шипке ваниле. Уместо вотке можете да користите и бурбон, тамни рум и текилу.




Оштрим ножем или кухињским маказама расеците ванилу по дужини, остављајући око 6-7 цм при крају неразрезану. Ставите шипке ваниле у теглицу и прелијте их вотком, да огрезну у течности.

Добро затворите поклопцем и јако продрмајте теглицу. Ставите на тамно место, али бар једном недељно теглицу добро измућкајте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите да стоји 6 недеља, па после тога процедите кроз најфинији филтер за кафу (да бисте одстранили сва влакна из течности). Процеђену течност сипајте у тамне флашице и држите их у фрижидеру.



Ствар укуса

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *