Међу илегалним мигрантима и они склони тероризму: Упозорење министра полиције РС

0
Мигранти у Крњачи

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да се и сада међу илегалним мигрантима налазе безбедносно опасна лица и они склони тероризму.

Како је објаснио, ради се о особама које су била припадници различитих (исламских) терористичких организација у земљама где су вођене борбе и још се ратује, преноси Танјуг.

Мигранти то покушавају да сакрију, али полицајци током прегледа неретко утврде да поједини имају ране на телу које потичу од ратних дејстава, што значи да су учествовали у борбама, а то у изјавама нису навели, објавила је РТРС.
„Можемо само да размишљамо шта су њихови мотиви уласка у Европу, знамо да је у оном великом таласу дошао одређени број људи који је након неколико месеци извео терористичке акте, не можемо да будемо наивни и да не мислимо и да сада нема таквих који су у миграцијама“, навео је Лукач.

Како је оценио, безбедносна ситуација у Републици Српској је стабилна, али брине податак да је полиција евидентирала скоро 5.000 илегалних миграната на територији РС, што је за 69,2 одсто више него прошле године.

Он је потврдио да је на подручју Зворника јутрос спречен улазак 98 илегалних миграната и поновио да нема и неће бити мигрантских кампова у Републици Српској.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.