Међу илегалним мигрантима и они склони тероризму: Упозорење министра полиције РС

0
миграната

Мигранти у Крњачи

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да се и сада међу илегалним мигрантима налазе безбедносно опасна лица и они склони тероризму.

Како је објаснио, ради се о особама које су била припадници различитих (исламских) терористичких организација у земљама где су вођене борбе и још се ратује, преноси Танјуг.

Мигранти то покушавају да сакрију, али полицајци током прегледа неретко утврде да поједини имају ране на телу које потичу од ратних дејстава, што значи да су учествовали у борбама, а то у изјавама нису навели, објавила је РТРС.




„Можемо само да размишљамо шта су њихови мотиви уласка у Европу, знамо да је у оном великом таласу дошао одређени број људи који је након неколико месеци извео терористичке акте, не можемо да будемо наивни и да не мислимо и да сада нема таквих који су у миграцијама“, навео је Лукач.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је оценио, безбедносна ситуација у Републици Српској је стабилна, али брине податак да је полиција евидентирала скоро 5.000 илегалних миграната на територији РС, што је за 69,2 одсто више него прошле године.

Он је потврдио да је на подручју Зворника јутрос спречен улазак 98 илегалних миграната и поновио да нема и неће бити мигрантских кампова у Републици Српској.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *