Путин и Рохани разговарали о Сирији, нуклеарном споразуму и укидању ембарга на оружје против Техерана

0

Путин и Рохани (Фото фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин)

Прдседници Ирана и Русије, Хасан Рохани и Владимир Путин, разговарали су о Сирији, нуклеарном споразуму, укидању ембарга на оружје против Техерана и вирусу корона.

На сајту иранског председника наводи се да је Роухани нагласио да постоји потреба наставка сарадње између Техерана, Москве и Анкаре у оквиру Астанског процеса за решавање ситуације у Сирији.

Друга тема преговора био је Заједнички свеобухватни акциони план о иранском нуклеарном програму.



Рохани је нагласио даје потребно да Заједнички акциони план остане на снази и да га државе потписнице поштују и додао да постоји потреба за супротстављањем једностраним приступима, као и акцијама и покушајима Сједињених Америчких Држава да се супротставе укидању ембарга на оружје против Ирана, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, председник Русије рекао је да Москва наставља да подржава споразум и инсистира на потреби да се он реализује. Роухани је изразио захвалност свом колеги због става по овом питању.

Стране су такође разговарале о вирусу корона, наглашавајући потребу за сарадњом у борби против ширења пандемије. Двојица председника разговарала су и о билатералним односима у различитим областима и на различитим нивоима.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *