БОЈАН САВИЋ, ГРАЂАНСКА ПАТРОЛА: Свако нормалан види да је Србија у тешком проблему, народ је устао против лошег живота (ВИДЕО)

0
Бојан Савић

Гост нове епизоде емисије „Наши дани“, аутора и водитеља Војина Радовановића, поводом полицијске бруталности на недавним протестима широм Србије био је, Бојан Савић, оснивач Грађанске патроле.

“Полиција би требало да буде народна служба, али већински део полиције ради као слуга режима. Раде на сузбијању бунта народа против лошег живота. Свако нормалан види да смо ми у проблему тешком, што се тиче свих егзистенцијалних ствари.“

Наводи да су у протесте били инфилтрирани разни елементи, који су по шаблону изазивали сукобе да би полиција имала оправдање за прекомерну употребу силе. Те тврдње је поткрепио видео снимком са лица места.
“Као по наредби крећу да бацају камење, бакље, и то је као неки знак да се крене у борбу. Аутоматски 60 посто људи који нису дошли да се сукобљавају беже и повлаче се, остају они инфилтрирани и они који су дошли да се сукобљавају са полицијом јер су некада раније имали проблема са полицијом и јер су их некада полицајци малтретирали. Све то разумем, али не оправдавам да се долази само да би се сукобљавало са полицијом, није полиција циљ протеста – истиче Савић.

Бојан је показао и свој телефон, који је, док је снимао прво вече, из хамера полицајац сузавцем погодио, а снимак тог момента можете видети у емисији.

“Да нисам телефон држао изнад лица, погодио би ме сузавац у главу директно. Овако се одбила од телефон, погодила у главу, у врат”.

“Користите сузавце у центру граду, који је изузетно јак, који је улазио људима у куће и који је чак ушао у Народни фронт је неодговорно. Нису им битни људи који немају везе са протестима, који живе у близини, већ само да се угуше протести. То показује колики је страх од демонстрација.”
“Јавило ми се неколико људи, који су ми рекли или другар ми је ухапшен или ја сам био ухапшен, узели су ми 50.000, и то су они који су боље прошли”, тврди он.

Он каже да му је жао што протести нису потрајали и што се људи не цимају да помогну онима који су ухапшени.

– Здружена акција ‘Кров над главом’ је правила протест код ЦЗ-а много мањи број људи је дошао. Фали нам солидарност – каже Савић.

ПравдаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.