Kако да сами очистите своју кожу као професионалац: Савети од којих ће кожа заблистати као после козметичког третмана!

0

(Фото: Shutterstock)

Поред адекватне кућне неге, третмани лица су, с времена на време неопходни како би ваша кожа била лепа, сјајна и хидрирана.

Али, постоји начин како да своју кожу дубински очистите, хидрирате и нахраните – сасвим сами, код куће и без икакве муке. Осим тога што је готово пођеднако ефикасан, овај третман ће вас коштати 0 динара!

Ова ефикасна алтернатива састоји се из пар корака.

Ево неколико савета како да сами правилно и темељно очистите кожу код куће, а да је не оштетите.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пара отвара поре и појачава циркулацију, чиме се кожа ослобађа прљавштине, вишка масноће и мртвих ћелија. Припремите лонац са водом коју ћете пустити да прокључа. Било би добро да у ту сврху користите дестиловану воду, јер је вода са чесме пуна хлора, што није добро за кожу.

Након што је вода прокључала, преспите воду у ширу посуду која одолева топлоти – керамичку или стаклену, никако пластичну. У воду можете додати пар капи неког есенцијалног уља (нане, камилице, зеленог чаја), који је појачати освежавајући ефекат.

Узмите пешкир, ставите га преко главе, нагните се што ближе над посуду са врелом водом и парите кожу. Парење би требало да траје док се вода не прохлади (око десетак минута).

Након што завршите парење, из ваше коже изаћиће сви токсини и нечистоће – тада је време да напрвите маску за лице која ће нахранити и хидрирати кожу.




Изаберите маску за ваш тип коже (такође домаће припреме) и нанестите је на лице и држите око 15 – 20 минута, а након тога лице исперите млаком водом и осушите.

Прочитајте још:  KАДА ПРОБАТЕ KАФУ ОД МАСЛАЧKА, НИЈЕДНУ ДРУГУ ВИШЕ НЕЋЕТЕ ПИТИ: Ево шта ради вашем организму

Предлози за маску за лице:

-Маска за зрелу кожу – две кашике сока од лимуна, пола кашичице меда, четири кашике овсених пахуљица. Све састојке добро умешајте и нанесите на лице.

-Маска за суву кожу – Помешајте једну изгњечену банану и кашику меда и добро умешајте, а затим нанесите на кожу.

-Маска за масну кожу – Помешајте једну кашику глине са кашиком меда и пар кар капи кокосовог уља.

Kада је маска одстојала на лицу и испарли сте је, нанесите хидратантну крему у мало дебљем слоју, као завршницу третмана. Одмах по завршетку третмана ћете видети како ће ваша кожа засијати и бити мекша на додир, блиставија и еластичнија.



Stil.kurir.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *