Овај ЧАЈ је свима ДОСТУПАН: Лечи НЕПЛОДНОСТ и многе друге женске болести

0

(Фото: Shutterstock)

Иако одређена обољења захтевају фармаколошку терапију, то не значи да треба да занемарите чудотворна својства лековитог биља, а нарочито треба да га укључите као вид превентиве у своје свакодневне животне навике. Тако је вирак, или вркута (лат. Алцхемилла вулгарис) фантастичан у третирању полицистичних јајника, али и многих других тегоба које су карактеристичне за припаднице лепшег пола.

Вирак садржи флавоноиде, органске киселине, танине, горке гликозиде, фитостерине, флавоноиде, салицилну киселину, сапонине, етерично уље и право богатство витамина Ц. Захваљујући мноштву танина има горак укус, али јој се приписује  антиупално и антибактеријско дејство.

Код старих Германа вирак је био врло цењена лековита биљка која је посвећена Фриги, богињи природе и плодности. По први пут спомиње се 1485. год. у делу о лековитом биљу, а од 16. века је већ била нашироко позната по лековитом учинку. 




Помаже код синдрома ПМС-а и менопаузе. Вирак је такође ефикасан и против миома, циста и ендометриозе, олакшава менструалне тегобе, регулише менструални циклус и ублажава симптоме менопаузе. Хваљена је и као лековита биљка која поспешује и олакшава пород, као и код унутарњих повреда насталих при порођају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Користи се и код болних и обилних менструација, јер садржи танине и адстрингенте који нормализирају крварење. Када се вирак комбинује с биљком хоћу-нећу, добија се лек против свих женских болести. Купка, вагинално испирање и тампони с вирком делотворни су код гљивица, бактеријског вагинитиса и других инфекција.

С обзром на то да снажно обнавља и тонира материцу, као и да помаже код зарастања рана, сматра се изванредним средством против обољења којима је узрок хумани папилома вирус (ХПВ). Јапански научници су открили да састојак из вирка, агримонин, спречава појаву рака дојке.

Прочитајте још:  Посни ручак за целу породицу: Хиландарске пуњене паприке (ВИДЕО)

Ефикасно скида килограма и помаже код полицистичних јајника!
Вирак је идеалан и за труднице. Може да помогне и код слабе материце и да заштити трудницу од спонтаног побачаја јачањем материце. Свака жена која се скоро породила би требало да пије чај од вирка 8 до 10 дана након порођаја. Препоручује се и код повреда након порођаја, за опоравак од тешког порођаја и код опуштеног стомака.




Најновија научна истраживања показују да вирак спречава раст многих врста бактерија укључујући стафилококу – бактерију која је постала отпорна на многе антибиотике. Сматра се да вирак има и антивирусна својства.

Чај од вирка: Једну кашичицу вирка прелијте шољицом вреле воде и оставите да одстоји пет до десет минута. Пијте увијек у гутљајима по две шољице дневно.

Чај за испирање: У литри воде скувајте 30 до 50 г осушене биљке без корена. Користите чај за вагинално испирање или као клистир код цревних проблема.

Купка: 200 грама сувог или свежег вирка прокувајте у три литре воде и сипајте у каду с припремљеном водом. У води се задржите 10 до 20 минута пре спавања. Након купања треба лећи у угрејану постељу. С овом биљном купком могу се такође лијечити ране и чиреви.

Напомена: Особе које имају проблеме са желуцем, јетром или жучи требало би да узимају вирак у мањим количинама.




За шта је још вирак добар?

Такође помаже и код: крварења, убода инсеката, мучнине и повраћања, екцема и дерматитиса, упале грла, благих дијареја, посебно код мале деце, гихта и реуме, хемороида, чира на желуцу.

Неплодност

Један од нажалост честих проблема који муче жене је немогућност да затрудне. Вирак је најбољи биљни избор за лечење неплодности. Делује као одличан регулатор хормона, подстиче раст прогестерона и доводи до уредније менструације, што је врло битно код покушаја зачећа.

Прочитајте још:  НУТЕЛА КОЛАЧ ГОТОВ ЗА САМО 15 МИНУТА! За све оне који воле слаткише, ово ће бити омиљена посластица! (ВИДЕО)



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *