ДЕТЕТУ ДАЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ИМЕ: Матичарка са гађењем одбила да упише дечака у матичну књигу

0
(Фото: depositphotos/Ondrooo)

РОДИТЕЉИ из Велике Британије уложили су жалбу након што је службеница у градској општини одбила да упише њиховог сина под именом Луцифер.

Дену и Менди Шелдон из Дербишира наводно је речено да им син „неће успети у животу“ буде ли се звао Луцифер, након чега су, тврде, одлучили да уложе жалбу.

Тврде да нису религиозни, па да су име изабрали јер значи „носилац светла“, али чини се да је службенике ово име пре асоцирало на Сотону.
– Били смо јако узбуђени што идемо да га упишемо, а жена нас је погледала са згражањем. Рекла нам је да он неће моћи да пронађе посао и да ће учитељи одбијати да га подучавају. Покушао сам да јој објасним значење тог имена, али није хтела да нас слуша. Чак нам је рекла да је то име илегално на Новом Зеланду, па нам је предложила да му дамо неко друго име, а да га код куће зовемо Луцифер – испричао је отац Ден.

Будући да није постојала никаква легална препрека да то име дају свом сину, на крају су им жалбу уважили и дечак се сад зове Луцифер.

– Запрепастило нас је понашање те службенице. На крају га је уписала, али преко воље. Мислили смо искрено да је то лепо име и уникатно. Нисмо очекивали да ће нас малтретирати због тога – закључио је ДенНовости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.