Израелски хеликоптери напали положаје Сиријаца на Голану

0

Израелска војска саопштила је да су њени хеликоптери напали положаје сиријске војске у знак одмазде за минобацачки напад на израелски део Голанске висоравни.

“Погођено је више мета, укључујући проматрачнице сиријске војске и системе за прикупљање обавјештајних података”, наведено је у саопштењу, преноси Ројтерс.

Сиријска државна новинска агенција САНА пренела је изјаву војног извора да су израелски хеликоптери гађали три положаја на југу Сирије противтенковским пројектилима, ранивши две особе и изазвавши шумске пожаре.




Напад се догодио неколико сати након што је израелска војска објавила да се са сиријског дела Голана чуло испаљивање минобацачких граната. Нема извештаја о жртвама, али су оштећени једна зграда и возило израелске војске, саопштио је Израел.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Напетости на израелско-сиријској граници порасле су након што је у понедељак у, како се сматра, израелском нападу на периферију Дамаска убијен један борац либанског Хезболаха, шиитске организације коју подржава Иран.

Израелска војска је саопштила да је од тада појачала своје снаге на северу, на граници са Либаном и Сиријом.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *