ПОДГОРИЦА О ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Навикли смо на уобичајене јадиковке над судбином книнских Срба

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

„Регионална јавност је још једном била у прилици да свједочи покушају министра спољних послова Србије да коментарише сваки потез и сваку изјаву званичника и институција у земљама региона, уколико се они не уклапају у његов политички и вриједносни свјетоназор.

Већ смо, из године у годину, навикли на уобичајене јадиковке над судбином книнских Срба управо од оних који су им, у то вријеме, такву судбину и припремили, а у чему је садашњи шеф србијанске дипломатије имао своју улогу.



Међутим, овдје није ријеч о томе, већ о предстојећим изборима у Црној Гори, па је „згодно“ на крајње неприличан начин напасти и у једној реченици вријеђати чак двије сусједне државе. Рјечник који се користи, осим политичке промашености, такође је, и не по први пут, јединствен допринос антологији дипломатског неукуса.

Јасно је да Дачић оваквим националистичким изјавама оптира да се својим досадашњим коалиционим партнерима и идеолошким истомишљеницима, препоручи за још један мандат, чиме је опет србијанска вањска политика постала талац унутрашњих превирања и политичких калкулација.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



vostok.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *