Чај од црног лука је спас: Овај народни лек чисти бронхије, зауставља кашаљ, спречава грип и јача цео организам!

0

(Фото: Shuterstock)

Овај чај могуће је пити свакодневно, у већим количинама, а прикладан је за труднице и малу децу. Одличан је за ситуације у којима желите да избегнете мирис црног лука, а искористите свалековита својства ове биљке.

Главицу лука средње величине исеците на 4 дела и прелијте с 3 шољице воде. Ако лук није прскан, исците га заједно с љуском како би био што делотворнији. Потом оставите да се кува на лаганој ватри док половина течности не испари, процедите и пијте топло. Укус овако припремљеног чаја је слаткаст и пријатан, а према жељи се може додатно засладити медом.

Ако вам укус чаја не одговара, можете га поправити другим лековитим биљем – током кувања убаците листић жалфије и неколико кашичица камилице или мајчине душице. Раскуван лук можете касније употребити код припреме јела, нпр. додати јелима од кромпира или варивима. Овај чај првенствено је делотворан против кашља, а можете га користити и за ублажавање грлобоље, прехладе и грипа.




Kод ових болести чај је у највећем броју случајева довољно пити 2-3 дана. Према препоруци Рудолфа Бројса, чај од лука користи се код срчане и бронхијалне астме. Kод тежих случајева астме и бронхитиса чај треба пити 2-3 недеље, а то је могуће и чешће како би се потпуно очистиле бронхије и плућа. За астматичаре уз овај се чај препоручује узимање рендане црне роткве уз додатак мало шећера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај чај добар је и за детоксикацију и јачање организма, тј, за целокупно наше здравље.



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *