Радници Колубаре добили ратни распоред: Ово није било од ’99

0
Колубара (http://rbkolubara.rs/)

Обавештење запослених о распореду у случају ратног или ванредног стања узнемирило је раднике Рударског басена Колубара. Они су редакцији Нова проследили обавештење које су добили од Одељења за одбрану и безбедност Огранка РБ Колубара. У Електропривреди Србије кажу да је реч о испуњавању редовне законске обавезе, коју имају и друга предузећа.

“Поштоване колеге, у Огранку РБ Колубара у току је обавештавање запослених о распореду у случају ратног или ванредног стања. Ово обавештавање нема апсолутно никакве везе са тренутном епидемиолошком, нити са војно-политичком ситуацијом. Реч је о законској обавези да се ураде оваква решења, а подразумева се да запослени настављају да раде на свом радном месту у случају ратног или ванредног стања”, гласи порука коју су запослени РБ Колубара од одељења за одбрану и безбедност Огранка РБ Колубара.
Помињање ратног и ванредног и стања изазвало је узнемиреност запослених.

“Последњи пут смо овакву поруку добили када је било бомбардовање 1999. године”, наводе радници.

У Електроприврди Србије, пак, истичу да је ово редовна законска обавеза, сваког предузећа у Србији.

“Сви правни субјекти у Републици Србији имају законску обавезу да запослене обавесте о њиховом распореду, а на основу израђеног плана ратног распореда”, кратко су одговорили на питање.Nova.rs

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.