Шарчевић: Одлука о моделу наставе следеће недеље

0
Младен Шарчевић (Фото: Media centar)

За нову школску годину припремљено је више модела наставе, а истовремено се снима и школски програм изјавио је министар просвете Младен Шарчевић за телевизију Н1.

Према његовим речима, како ће школе радити зависи пре свега од препорука Kризног штаба.
„Заједнички став је да, у случају да се иде у школу, да се то ради у безбедним условима и да предност имају деца млађег узраста, до 12 година. Претпоставка је да многи родитељи морају да раде и да немају коме ни да оставе ту децу код куће“, рекао је Шарчевић.

Подсетио је да се током лета раде онлајн обуке за 25 хиљада наставника, а у школама ће се наћи и нови предмет Дигитални свет.
„Препоручујем родитељима да прваци буду што је више могуће у школи, за њих је то педагошко питање, а испред свих питања је и питање безбедности“, нагласио је министар просвете.

Шарчевић је рекао да модели наставе морају да се комбинују у зависности од околности јер ниједна школа нема исти број ђака, исти број просторија и квадратуру.

„Лимит је да у затвореном простору буду четири квадрата по особи и о томе морамо да водимо рачуна. Према томе смо и ‘скројили’ све ове моделе“, објаснио је Шарчевич.

Министар је додао је и да ће наставницима бити омогућено да раде и од куће.Н1

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.