Рекорд: На жени из Љига пронашли око 130 крпеља!

0
(Фото: Пиксибај)

Берба шљива за Андријану Срећковић из Љига претворила се у несвакидашњи догађај, јер је за само неколико сати проведених у воћњаку постала дефинитивни рекордер у броју крпеља који су се закачили за њене руке.

„Након што смо се вратили кући приметила сам тачкице по кожи, и схватила да су у питању крпељи. Сама сам их извадила преко 20, а онда сам отишла код лекара. Докторка је извадила чак њих 103 и рекла је да није имала сличан случај и да је највећи број крпеља који је извадила досад био тридесетак, а код мене се сусрела са три пута већим бројем“, рекла је Андријана.
Она је у шљивику била са породицом, али инсекти су се у оволикој мери закачили само за њу. Kроз шалу јој кажу да је добро што је бар у некој категорији рекордер, међутим она негодује, јер су медицински радници у љишком Дому здравља два сата санирали њене убоде.

„Kада је дошло време да се ранице дезинфикују јодом, није било могуће да се погоди свако место, па је докторка јодом буквално намазала целе руке. Надам се да ће ова ситуација проћи без већих последица, али у сваком случају тестираћу се на лајмску болест, како бих имала мирну савест“, поручује Андријана из Љига.

Посебну захвалност ова Љижанка дугује дежурној сестри и лекару у локалном Дому здравља, јер су имали стрпљења да сваког крпеља изваде напоље.(Б92.нет/РИНА)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.