МИНСК ПРОТЕРУЈЕ ВАГНЕРОВЦЕ: Лукашенко се решава ухапшених плаћеника

0

Лукашенко

Белоруски председник Александар Лукашенко дао је задатак својим сарадницима да позову у Минск државне тужиоце Русије и Украјине због разјашњења доношења коначне одлуке о судбини 32 ухапшених сарадника руске војне приватне компаније “Вагнер”.

Белорусија намерава да протера ту групу која је ухашена 29. јула у санаторијуму “Белорускиња” недалеко од Минска. Њих су власти Белорусије већ оптужили да су дошли да учествују у немирима уочи и за време председничких избора у Белорусији.




Лукашенко је сугерисао да се проблем не политизује. А ако тужиоци Русије и Украјине не буду дошли у Минск, одлуку ће донети сама Белорусија, истакао је председник Белорусије, додајући: “И немој да нас плаше последицама. Те људе у Минск није послала ни Америка ни НАТО.”

Да не верује у објашњење Москве да су припадници приватне војне компаније били у транзиту и да су закаснили на лет за Инстанбул, Лукашенко је рекао у обраћању нацији. Он је за објашњење из Москве рекао да је “лажно” јер су прво говорили да су плаћеници кренули у једну афричку земљу (Судан), а затим су тврдили да је крајња дестинација била заправо Венецуела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А уочи председничких избора 9. августа Лукашенко тврди да је његов најмлађи син Николај, опозиционо расположен!

– Иако има 16 година, Николај има свој поглед на свет. Он је иначе опозиционо расположен према власти – рекао је Александар Лукашенко у интервјуу који је дао украјинском новинару и додао да не би волео да види свог сина као будућег председника. Тако је Лукашенко демантовао тврдње како управо свог најмлађег сина Николаја припрема за политичког наследника.

Прочитајте још:  Азербејџан кренуо у офанзиву, Јерменија оборила три авиона



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *