ДЕЦА ИЗБЕГЛИЦА ПОСТАЈУ ЈАНИЧАРИ ЗА ЕРДОГАНОВЕ ИНТЕРЕСЕ: Турци врбују мигранте по камповима и шаљу их на либијско ратиште!

0

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Турска је регрутовала сиријске избеглице за борбу у Либији уз помоћ посредника који раде у избегличким камповима, известила је 8. авугуста Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Према овој групи, посредници врбују старије мушкарце, младиће да се боре за Турску која подржава Владу националног споразума (ГНА) у Либији. За сваког новог регрута, посредници добијају једнократну уплату од 100 до 300 долара из Турске.




“Они (Турска и посредници) користе катастрофалну економску ситуацију у областима под турским утицајем”, наводи се у извештају СОХР-а.

Турска је распоредила 17.300 сиријских милитаната у Либији од прошле године. Последња серија милитаната стигла је у Либију раније ове недеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




СОХР је у претходним извештајима открио да је Турска послала најмање 350 сиријске деце да се боре за ГНА у Либији. Од 481 сиријског милитаната убијеног у Либији, најмање 34 су била малолетници, млађи од 18 година.

Турска не регрутује само избеглице и децу за борбу у Либији, већ и џихадисте. СОХР наводи да је у последњих неколико месеци Турска из Сирије у Либију пребацила 10.000 џихадиста различитих националности.

Информације које је открио СОХР расветлиле су како Турска користи сиријску кризу и беду Сиријаца за ширење својих интереса у Либији, где подстиче сличну кризу.




Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *