У СРБИЈИ РАСТЕ БЛАГОРОДНА БИЉКА КОЈА ЈЕ НАЈБОЉИ ПРИРОДНИ ЛЕК ЗА ПОТЕНЦИЈУ: Тајанствени Ртањ није смао пирамида!

0

Планина Ртањ (Фото: Јутјуб)

Латинског назива Сатуреја монтана, ова биљка као основни састојак чаја расте код нас на планини Ртањ и има јединствена лековита својства. Народна медицина је сматра за мистичну биљку која поседује и моћно афродизијачко дејство, због чега је називају “биљка љубави”, док је у Херцеговини позната као “херцеговачка вијагра”.

Од давнина је познато да Ртањски чај позитивно утиче на сексуални потенцијал мушкараца.

Латинског назива Сатуреја монтана, ова биљка као основни састојак чаја расте код нас на планини Ртањ и има јединствена лековита својства. Народна медицина је сматра за мистичну биљку која поседује и моћно афродизијачко дејство, због чега је називају “биљка љубави”, док је у Херцеговини позната као “херцеговачка вијагра”.




Ртањски чај (Сатуреја монтана) биљка јединствених лековитих својстава расте и на Приморју где је позната као Приморски врисак. Сличног састава је и Сатуреја Хортенсис, познатија као Чубра или Чубрица, из истог рода и шире заступљена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На празан стомак

Најбољи ефекат Ртањски чај има на организам ако се пије на празан желудац, а припрема се тако што се једна кашичица или филтер врећица држу у врелој води око 20 минута. Између две шоље препоручује се пауза од три сата.




У нашем народу важи за мистичну биљку, одличног мириса и укуса. Мистерије које важе за планину Ртањ природно се надовезују и на ову биљку и њена натприродна својства. Наши преци преносили су с колена на колено тврдњу по којој је Ртањски чај моћан афродизијак тако што има својство да побољшава прокрвљеност урогениталних органа чиме потпомаже ерекцију. Биљка је веома распрострањена у Херцеговини где је називају и „херцеговачка вијагра”.

Прочитајте још:  Пирамида светског дуга. Статистички преглед

Име рода Сатуреја потиче од латинске речи „сатураре”, у преводу нахранити, а „сатyр” значи афродизијак, док је латински „монтана” планина и отуда назив планински афродизијак.

Своју природну моћ Ртањски чај на делу показује у вишеструкој примени. Делује имуностимулирајуће на цео организам , а нарочито је лековит код умора и нервозе, плућних, мокраћних и гениталних инфекција. Користи се као средство за олакшавање варења, код лошег апетита, прехладјеног и осетљивог желуца, ублажавање тегоба код грчева и надутости, дисајних органа, за активирање знојења код грипа и прехладе, побољшање сна, окрепљује организам и смирује га.Споља се користи код упале коже и слузокоже.




Сатуреја монтана осим што јача мушку потенцију, у народној медицини се користи и као зачин за припрему варива, у јелима од кормпира и као додатак оброцима од меса и рибе. Често се препоручује њена примена у кухињи уместо бибера, којем врло сличи по мириси и укусу. Цела биљка је прекривена жлездама и обилује ароматичним етеричним уљем које има изражено антисептичко, антибактеријско и антивирусно дејство, док цветови обилују нектаром и представљају посебну посластицу за пчеле где настаје надалеко познати Ртањски мед.

Њена цветна водица благотворно делује на кожу, због је мушкарци користе и као лосион после бријања. Цвета од августа до новембра (краја лета до почетка јесени), а њени лековити делови су поред цвета, који може бити розе, љубичасте и беле боје, и стабљика и лист који се након брања суше.



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *