БАНKАРИ У НЕВЕРИЦИ: Судбина америчког ФЕД у рукама Русије – ОВО СЕ ДОГАЂА …

0

Аналитичари кинеског медија Соху сматрају да Русија може окупити више земаља које желе потраживати Сједињеним Државама свој драгоцени метал, који је тамо ускладиштен.

Након потписивања Бреттон Воодс споразума, према којем је амерички долар постао нова резервна валута у светском финансијском систему, многе су земље пренеле своје златне резерве у Сједињене Државе.

Све до данас, Федерална банка која се налази у Њујорку делује као главно складиште жутог метала, где, према речима стручњака, има око седам хиљада тона злата.
“Дуго година је америчка Федерална резерва сматрана најсигурнијим местом на свету за чување злата, али данас више не мисле тако”, изнео је мишљење стручњак из Соху.

Многи стручњаци данас се слажу да би у наредних неколико година вредност долара могла пасти за 16%.

С тим у вези, многе државе не би имале ништа против враћања драгоценог метала.
Међутим, није све тако једноставно, америчке власти су озбиљно забринуте због могуће масовне евакуације злата, јер би то могло створити панику на финансијским тржиштима и на крају довести до катастрофе америчке економије.

У настојању да то избегне, Вашингтон иде на различите трикове како би закомпликовао поступак враћања златних полуга….

Kинески експерт напомиње да тренутно најмање 13 земаља жели прикупити своје злато из Сједињених Држава.
Будући да Сједињене Државе нису спремне да их подрже у овом процесу, Русија, која је последњих година постала кључни играч на тржишту племенитих метала, може да интервенише.

Према аналитичарима, Москва је та која може ујединити друге државе око себе и дати им подршку да почну захтевати повраћај имовине.

Са великим степеном вероватноће, Фед неће моћи да издржи тако снажан напад, и мораће да се одрекне злата.Wебтрибуне.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.