СОК од овог дрвета, које расте широм СРБИЈЕ, помаже људима да буду СРЕЋНИ и ЛЕПИ

0
Фото: Депозитфото

Михаил Гордејев је најпознатији фитотерапеут Башкир, из града Уфе, престонице руске републике Башкоторостана које се некада називала „Велика Хунгрија“ јер је била завичај Угара (Мађара).

Он организује камп на падинама јужног Урала где са добровољцима сакупља моћни лековит сока од брезе. Чини се да ниједан народ не поштује толико брезу као Руси. Она им служи као лек и као јело и као огрев, материјал за покућство.
Башкирски народ коме припада Гордејев, брезу сакупља традиционално, као и други житељи Русије којој овај туркменски народ припада од 16. века када су се Башкири одазвали позиву Ивана Грозног да се присаједине Русији.

Он се заинтересовао за фитотерапију када је упознао Риму Ахметовог који му је отворио свет биљака. Данас је најпознатији башкирски фитотерапеут и председник еснафске организације која окупља бројне траваре и биљобере, подучава младе да их беру и за пристојне суме новца од њих откупљује.
Спавају у шаторима и сакупљају сок од брезе.

Од маја у његовом кампу спава у шаторима и једе у пољској кухињи двадесетак биљобера. Сок од брезе се добија само једном у години, на пролеће и само тада се може пити свеж.

– Велико стабло брезе – каже Гордејев – може дати око три литра одличног сока. Младе брезе не треба дирати.

Чисти организам, даје снагу, помаже у мршављењу.
Невероватно је здрав сок од брезе. Свежи сок детоксикује организам. Убрзава метаболизам и избацује све непотребне ствари. Посебно је погодан за чишћење бубрега и јетре јер неутралише отпад и филтрира га кроз уринарни тракт.

Ефикасан је и за мршављење. Сок од брезе воле и спортисти. С разлогом. Делује као инфузија која „даје крила“. Брезина вода се користи за умивање и чишћење лица које после ње буде чисто, без неправилности, глатко и нежно.
Брезин сок је слаткаст, без шећера. Иузузетно погодан за дијабетичаре. Гордејев каже да дијабетичари могу да се излече ако редовно чисте организам соком од брезе.

Михаил Викторович Гордејев не верује у болести. Он сматра да је господ Бог свакоме од нас дао неку карактерну особину од које настаје болест.

Гордијев не верује у болести, већ у траве.

– Дао нам је особине, а не саму болест – каже он.- Али, и за сваки карактер постоји трава. Једна је трава од сумње, друга је од стрепње, трећа за самопоуздање, четврта за храброст“ И тако, колико особина – толико трава. Човек је рођен за радост. И биљке нам помажу не толико да будемо здрави већ да будемо срећни и радосни.
Жваћите масне ствари

Људи са панкреатитисом треба да жваћу масне ствари које доктори категорички забрањују. Гордејев ће рећи да се оглуше о тај савет.- Парадоксално је да ако жваћете масну сланину и испљунете је започиње излучивање жучи без икакве употребе лекова.

Сок се сакупља цевчицом

Сок од брезе, који је невероватно лековит, сакупља се тако што се кора брезе пробуши, стави се цевчица и кап по кап драгоценог сока капље у посуду.

Сок се сакупља у пролеће
Бреза се у Русији користи од памтивека, а лековити сок сакупља се у пролеће, када бела лепотица почне да лучи лековите сокове.Руски травар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.